witam tych ktorzy pomoc moga...
witam tych ktorzy pomocy szukaja....jestem jednym z nich
ach...na 0703 wydalem juz prawie 100zl i nic dalej nie wiem....
problem, dla mnie wielki, dla was...
jak co miesiac wprowadzilem swiadczenia (ankiety gruzlicy pielegniarki POZ); problem w tym, ze zrobilem to na innym komputerze niz zazwyczaj (zainstalowalem program, odtworzylem bazy); tak wpisane swiadczenia exportowalem do raportu stat. i na SZOI; i tutaj pojawia sie caly problem-utacilem program w ktorym to wprowadzilem. wrocilem to komputera "matki"; wgralem wygenerowany raport zwrotny do rach. stat. i zorientowalem sie ze nie mam wpisanych przeciez swiadczen; wiec je wpisalem i na nowo zaimportowalem raport zwrotny; przy poszczegolnych nazwiskach pacjentow pojawily sie zielone "ptaszki" akceptacji, jednak w przyporzadkowanych im swiadczeniach sa czerwone "R"; generujac raport rozliczeniowy pojawia mi sie oczywiscie "brak pozycji do rozliczenia";
ach....po radach informatykow z NFZ wygenerowalem raport usuwajacy feralny raport stat. by moc wprowadzic swiadczenia niejako na nowo; wygenerowano mi raport zwrotny; wgralem go do PPS i....co ja mam teraz zrobic? wykasowac wszystkie swiadczenia zle rozliczone, wprowadzic je na nowo i wygenerowac nowy raport stat.? wspomniano mi, ze jezeli swiadczenia beda mialy te same identyfikatory to cala operacja sie nie uda. nadmieniono cos o module serwis w PPS, zak??adce Raportowanie i plikach .wpr czy podobnych "kasujacych" numery swiadczen...
mysle, ze wasze doswiadczenie jest w stanie podpowiedziec mi rozwiazanie tej sytuacji.
zadoscuczynie w jakikolwiek sluszny sposob...
dzieki dla pomagajacych mi w tej sytuacji
dla reszty znalezienia rozwiazan
Przemek Nowak.