collapse

Reklama

Autor Wątek: Nowy aneks i Faktura zerująca  (Przeczytany 41 razy)

1 Użytkownik i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gabinet2013

• Super Specjalista
  • Pomógł? 0
Nowy aneks i Faktura zerująca
« dnia: Dzisiaj o 16:16:23 »
Hej, rozliczylam poprzedni miesiąc, wysłałam fakturę do ksef i zonk bo okazało się ,że czekał do zatwierdzenia aneks(przysłali na koniec lipca  w trakcie urlopu, ale oczywiście wchodzi od 1 lipca jak już wszystko było wpisane...) na zwiększenie stawki, zaklepałam ten ankes, ale wciąż nie  mam nowego UMX, i moje pytanie jest takie :Czy ja będę musiała to wyzerować czy  może dostanę od nich korektę  i szablon korygujący na tą fakturę... Jeśli trzeba będzie wyzerować to  jak to zrobić ,proszę o łopatologiczne wytłumaczenie co i jak, bo jeszcze nigdy nie robiłam...Czy mogę taką fakturę wystawić po 10?

Online Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 165
Odp: Nowy aneks i Faktura zerująca
« Odpowiedź #1 dnia: Dzisiaj o 18:41:27 »
Miałem tak w leczeniu uzależnień, jak rozliczyłem to dali umowę z nowymi stawkami, a na SZOI faktura była do wyzerowania i ją wyzerowałem. Potem dzwoniłem kiedy będzie do pobrania umowa i dali na drugi dzień. Wszystkie wizyty zrobiłem przygotowanie do ponownej wysyłki, ale bez wysyłania. Jak przyszła umowa to ją zaimportowałem było pytanie czy zaktualizować to tak, zrobiłem nowy raport i wysłałem na SZOI. Jak było ok to zrobiłem żądanie, ale szablon się nie utworzył bo był na SZOI aktywny ten stary. Napisałem, można zadzwonić podałem nr szablonu wyjaśniając sprawę. Dali znać, że wywalili. To znowu żądanie i szablon się utworzył
Edward z Kętrzyna

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 558
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 18:45:48 »
Skoro przed ksef nie wystawiało się ręcznie korekt bez szablonu to dlaczego teraz miałby być zerowane faktury? Wysłać ponownie świadczenia z nową ceną i wystawić korektę na podstawie szablonu, który się utworzy.

Online Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 165
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 19:41:32 »
Tylko ja faktura ma już adnotację, że do wyzerowania, to ciekawe jak zrobi korektę, Chyba, że już ją zaksięgowali to tak :-)
Edward z Kętrzyna

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 426
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9800 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3303 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
09061303
3252 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3183 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2222 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1648 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]