collapse

Reklama

Autor Wątek: MOJE ZDROWIE - POŁOŻNA  (Przeczytany 337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qwerty

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
MOJE ZDROWIE - POŁOŻNA
« dnia: Kwietnia 21, 2026, 14:27:47 pm »
Dzień dobry,
Mam pytanie o program ,,Moje zdrowie" - czy położna może go realizować również mężczyznom ? bo ona twierdzi że nie.

Offline adamus

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 4
Odp: MOJE ZDROWIE - POŁOŻNA
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 21, 2026, 15:33:32 pm »
Nie może. Tyko dla pacjentów którzy mają deklaracje do położnej.

Offline Qwerty

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -2
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 06:57:49 »
dzieki

Offline KMI

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 14:24:54 »
A pielęgniarka POZ może realizować moje zdrowie dla osób z deklaracji do pielęgniarki czy do lekarza też? W ramach tej samej poradni.

Offline adamus

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 4
« Odpowiedź #4 dnia: Dzisiaj o 15:23:21 »
Może do pielęgniarki, do pielęgniarki i lekarza, ale tylko do lekarza już nie

Offline KrystianT

• Super Specjalista
  • Pomógł? 46
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 16:26:25 »
Może do pielęgniarki, do pielęgniarki i lekarza, ale tylko do lekarza już nie
A dlaczego?
Ustawa o świadczeniach gwarantowanych z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej, w załączniku 1 (WYKAZ ŚWIADCZEŃ GWARANTOWANYCH LEKARZA PODSTAWOWEJ OPIEKI ZDROWOTNEJ ORAZ WARUNKI ICH REALIZACJI) Część  VI. - Warunki realizacji świadczenia "Moje zdrowie - bilans zdrowia osoby dorosłej ma ładną tabelkę, w której jest wymieniony personel, który może realizować dane zadania (do niektórych części Mojego Zdrowia jeszcze dodatkowo profilaktyk i dietetyk jest dopuszczalny).
Personel:
1) lekarz udzielający świadczeń w zakresie lekarza podstawowej opieki zdrowotnej, o którym mowa w części V ust. 1 pkt 1.1 lub pkt 1.2, lub
2) pielęgniarka, o której mowa w art. 5 pkt 26 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, w zakresie zgodnym z uprawnieniami, lub
3) położna, o której mowa w art. 5 pkt 26 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, w zakresie zgodnym z uprawnieniami.

art. 5 pkt 26) pielęgniarka lub położna ubezpieczenia zdrowotnego - pielęgniarkę lub położną będącą świadczeniodawcą, z którym Fundusz zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej, albo pielęgniarkę lub położną zatrudnioną lub wykonującą zawód u świadczeniodawcy, z którym Fundusz zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej;

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 1151
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 6
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9739 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3299 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
09061303
3231 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3139 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2215 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]