Odkąd zacząłem używać Someda widzę że u mnie system bardzo wolno szuka danych, synchronizuje dane itp. Np. dziś przy synchronizacji świadczeń do wysłania mam takie oto prędkości
17 pozycji na minutę. Tutaj akurat pracuje na komputerze na którym jest baza a do tej bazy łączą się też inne komputery w sieci lokalnej. Da się to jakoś przyspieszyć? Na PPSie cały miesiąc w STM (około 15000 punktów) mieli mi w 2-3 minuty do wysłania raportu do NFZ. Tu dane z jednego dnia potrafi mielić i >40 minut. Umowa jest wiele większa ale to i tak jakiś absurd te prędkości wg mnie. Da się to jakoś przyspieszyć? Jak się czasami zdarza dziennie >1600 pozycji to zostawiam komputer na noc.

Te raporty do NFZ i synchronizację robię zwykle wieczorami kiedy pracuje tylko ja na systemie. Nie wyobrażam sobie jak miałbym w Somedzie robić raport raz w miesiącu bo bym musiał chyba zostawić go na cały weekend do synchronizacji

W PPS zdarza się że robię SWXa raz na miesiąc i zajmuje mi to < 10 minut dla umów 15-20 tysięcy punktów na miesiąc.