Okazało się , że dzisiaj przyszła na portal nowa umowa 2026 i szefowa już ją podpisała, a jednocześnie dali również komunikat :
W związku z opublikowaniem w dniu 17.12.2025 r. umów głównych na rok 2026 przypominamy o obowiązku sprawdzenia danych umowy stm 2026 r.: szczególnie załącznik nr 2 "Harmonogram zasoby" oraz nr 3 "Wykaz podwykonawców". W przypadku nieaktualnych danych na dzień 01.01.2026 r. należy niezwłocznie sporządzić wniosek portalowy w celu wprowadzenia do umowy danych zgodnych ze stanem faktycznym oraz ewentualnymi warunkami dodatkowo deklarowanym w ankiecie konkursowej oferty, na podstawie której zawarto umowę.
Zwalniamy dwóch lekarzy z końcem grudnia 2025 . Niestety nie wprowadzałam żadnych zmian bo chciałam zrobić to w styczniu ale obawiam się , że te Panie które odchodzą nie wyrażą zgody aby widniały u nas na portalu do 4.01.
Czy teraz mogę nanieść zmiany i zwolnić te lekarki z dniem 31.12.2025 skoro mam juz dwie umowy na portalu , czy wtedy dostanę po nowym roku nowy aneks zmieniający umowę , która została już podpisana ( te zwalniane lekarki z dniem 31.12 niestety już się przekopiowały do nowej umowy )

Podzielić okresy lekarzom z im zamknąć zatrudnienie?
Zakończyć zatrudnienie na dzień 31.12 tych Pań

Dodać nowe harmonogramy od 1.01 - 4.01.2026 lekarzom którzy zostają i od 5.01. kolejna zmiana z dodaniem nowego lekarza tak aby zgodziły mi się godziny i wysłać to jako jeden wniosek??? Czy to będzie prawidłowo

? Nie mam pojęcia jak to ugryźć nigdy nie robiłam takich zmiana na przełomie roku.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc - podpowiedź.
Z pozdrowieniami.