collapse

Reklama

Autor Wątek: Nadwykonia w lipiec  (Przeczytany 330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
Nadwykonia w lipiec
« dnia: Sierpnia 13, 2025, 19:43:59 pm »
Dziwnie wyszło, ale po akceptacji NFZ za nadwykonania za 1-sze półrocze,
SZOI zebrał te pozycje w fakturze za okres lipca i ograniczył płatność na wykonane świadczenia w lipcu.
Wygląda tak, że faktura za realizację lipca została pomniejszona o wartość faktury za nadwykonania styczeń-czerwiec?!
Coś mnie ominęło? czy tak ma być i będzie jeszcze jeden szablon za lipiec?

Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline foti

• Super Specjalista
  • Pomógł? 6
Odp: Nadwykonia w lipiec
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2025, 20:04:07 pm »
Ale nadwykonania I półrocze to masz tylko FM bo zachdniopomorski nie płąci nic innego z tego co wiem.

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2025, 20:21:56 pm »
Racja, już chyba rozumiem. Wygląda, że 1 sierpnia zrobiłem rozliczenie od stycznia, bez przesłanych pozycji za sierpień i zebrał mi wszystkie wykonania od stycznia do czerwca i zaliczył do faktury za lipiec. Dlatego, później 90% przesłanych pozycji za lipiec zostało nierozliczonych z komunikatem przekroczono limit.
A ja naiwnie myślałem, że to nadwykonania....
JPRDL Nie ma kasy :'(
Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline frodo

• Ekspert
  • Pomógł? 30
  • Zachodniopomorskie
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2025, 21:01:24 pm »
mało tego , rozliczyłeś świadczenia z 1 półrocza czyli po niższej cenie. Od 1 lipca cena za punkt wzrosła o ok. 8% a tak bys miał fakturę za świadczenia z lipca za wyższa cenę.

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2025, 22:07:47 pm »
Hmm a to muszę sprawdzić,  po ile to zliczyli. Tak czy siak, ograniczamy wizyty, bo coraz mniej się to opłaca.

Offline PRINCZI

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2025, 15:12:13 pm »
Lubelski nfz na razie płaci tylko  FM   za pierwszy kwartał.

Offline snoopy

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 12
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 14, 2025, 15:45:48 pm »
Cytat z pisma z NFZ Pomorskie :
Aktualnie Oddział analizuje poziom wykonania umów po zakończeniu II kwartału 2025 roku, w tym świadczeń dedykowanych pacjentom posiadającym orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności oraz świadczeń wykonanym ponad wartość umów dzieciom i młodzieży do ukończenia 18 roku życia. Na podstawie przeprowadzonych analiz oszacowane zostaną możliwości finansowe do dokonania kolejnych zmian w umowach w ramach obowiązującego planu finansowego.
Zaznaczamy, że Narodowy Fundusz Zdrowia działa w granicach wyznaczonych obowiązującymi przepisami prawa. Wartość finansowanych przez Fundusz świadczeń opieki zdrowotnej w danym roku uzależniona jest od poziomu środków zapisanych na ten cel w planie finansowym Funduszu zatwierdzonym przez Ministra Zdrowia w porozumieniu z Ministrem Finansów.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 94
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 5
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9564 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3296 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
09061303
3139 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3019 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2211 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:14 - 713KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 25.

[Pokaż zapytania]