Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cześć. Pacjent dzisiaj mi zgłosił ze e-skierowanie, które wystawił lekarz nie może zostać przyjęte przez szpital. Sprawdziłem na podglądzie i był komunikatREG.WER.671-Miejsce udzielania świadczeń podane na dokumencie jest niezgodne z CWUd. w miejscu /ClinicalDocument/author/assignedAuthor ...(w załączeniu zrzut ekranu). Nikt wcześniej nie zgłaszał, że ma problem z pobraniem e-skierowania.Macie pomysł jak to poprawić i gdzie w KS-PPS-ie ?
U mnie kiedyś był nieco inny błąd i też wydawało mi się że wszystko w rpwdl jest tak samo jak w programie, ale jak ktoś inny na to spojrzał, to się okazało, że w RPWDL miałem wpisane np. "ul. Zmyślona" a w programie "Zmyślona" albo na odwrót. Obejściem problemu było zaznaczenie jakiejś opcji w KS-SOMED żeby adres brał z jakiegoś innego miejsca gdzie bez konsekwencji mogłem dopisać "ul. ". Może tutaj jest podobna sytuacja?