Aktualna wersja KS-PPS: 2025.02.2.0 z dnia 2025-07-25Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Dzięki. Dostałem dwie odpowiedzi do kiedy to działa. Jedna odpowiedź, że do końca stycznia 2026 i będzie ponowne naliczenie), a druga odpowiedź, że do końca grudnia tego roku :-(
Cytat: Edward_B w Listopada 27, 2025, 16:04:06 pmDzięki. Dostałem dwie odpowiedzi do kiedy to działa. Jedna odpowiedź, że do końca stycznia 2026 i będzie ponowne naliczenie), a druga odpowiedź, że do końca grudnia tego roku :-(Może ktoś wie czy do wyliczeń wchodzą pilne rozpoznanie gruźliczy i onkologiczne?
na stronie NFZ centrali wchodzisz w bip i w komunikaty, ale NFZ juz porozsyłał wszystkim ich obliczenia czy się ktoś łapie czy nie ( na PŚ w plikach technicznych) , a jak chcesz sam obliczać na przyszłość to stosunek wizyt pierwszorazowych ( jak somed to bierz pierwszorazowych z realizacji umowy , ale ilość pacjentów nie wizyt bo się dublują liczy wp1 i w40 jako 2 wizyty)podsyłam tez ja ja to liczyłam - wzór
Mam deja vu, że już odpisywałem. W Somedzie to jest jak najbardziej zautomatyzowane: inne->biluletyny->ostatnie zmiany.