collapse

Reklama

Autor Wątek: Wizyta Fizjoterapeutyczna - OSOBA WYKAZANA JAKO REALIZUJĄCA ŚWIADCZENIE NIE MA P  (Przeczytany 8252 razy)

Offline Ewka

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
Witam. Czy coś się zmieniło, ponieważ pojawia się informacja w wizytach: Wizyta Fizjoterapeutyczna - OSOBA WYKAZANA JAKO REALIZUJĄCA ŚWIADCZENIE NIE MA PRZYPISANYCH WYMAGANYCH KOMPETENCJI i tylko jest taki błąd przy wizytach fizjoterapeutycznych. Pozdrawiam

Offline KrystianT

• Super Specjalista
  • Pomógł? 39
Odp: Wizyta Fizjoterapeutyczna - OSOBA WYKAZANA JAKO REALIZUJĄCA ŚWIADCZENIE NIE MA P
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2025, 10:53:47 am »
Błąd, cz ostrzeżenie?
Na portalu świadczeniodawcy to się uzupełnia na zakładce "kompetencje" w danych personelu. Wymagania dla personelu realizującego wizytę fizjoterapeutyczną (dla innych też) są w rozporządzeniu o świadczeniach gwarantowanych w rehabilitacji.

Offline pieszyce

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
Odp: Wizyta Fizjoterapeutyczna - OSOBA WYKAZANA JAKO REALIZUJĄCA ŚWIADCZENIE NIE MA P
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2025, 14:31:56 pm »
To jest ostrzeżenie. Od stycznia jest weryfikacja kompetencji. Ja dzisiaj zrobiłem aneks. Może przejdzie to bez aneksu, ale miałem możliwość zrobienia go od 01.01.2025. Proponuję przypisać odpowiednie kompetencję osobom realizującym WF:

0424 - FIZJOTERAPEUTA POSIADAJĄCY TYTUŁ MAGISTRA UZYSKANY W SPOSÓB, O KTÓRYM MOWA W ART. 13 UST. 3 PKT 2-7 LUB ART. 13 UST. 1 PKT 5 LIT. B I C USTAWY O ZAWODZIE FIZJOTERAPEUTY I POSIADAJĄCY 3-LETNIE DOŚWIADCZENIE W ZAWODZIE FIZJOTERAPEUTY

0413 MAGISTER FIZJOTERAPII, KTÓRY UKOŃCZYŁ JEDNOLITE STUDIA ROZPOCZĘTE PO 2017 R.

Na chwilę obecną dodanie kompetencji, "przeklepanie" WF i ponowny eksport nie pomaga ponieważ nie ma ich w umowie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2025, 14:44:34 pm wysłana przez pieszyce »

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2025, 16:57:51 pm »
O jaką datę może chodzić przy tych kompetencjach? Uzyskania dyplomu?

Offline snoopy

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 12
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2025, 17:16:27 pm »
Wpisujesz datę uzyskania dyplomu.
Jak nie był na studiach jednolitych rozpoczętych po 2017 roku to 3 lata doświadczenia liczy się po mc zatrudnienia. Ty potwierdzasz kompetencje. Jak uznają, że coś im nie pasuje to poproszą o udowodnienie 3-letniego zatrudnienia. U nas wystarczyło oświadczenie pracownika o okresie zatrudnienia z wyszczególnieniem pracodawców i stanowisk.

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 24, 2025, 17:35:33 pm »
Dzięki!

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2025, 00:11:57 am »
0424 - FIZJOTERAPEUTA POSIADAJĄCY TYTUŁ MAGISTRA UZYSKANY W SPOSÓB, O KTÓRYM MOWA W ART. 13 UST. 3 PKT 2-7 LUB ART. 13 UST. 1 PKT 5 LIT. B I C USTAWY O ZAWODZIE FIZJOTERAPEUTY I POSIADAJĄCY 3-LETNIE DOŚWIADCZENIE W ZAWODZIE FIZJOTERAPEUTY

0413 MAGISTER FIZJOTERAPII, KTÓRY UKOŃCZYŁ JEDNOLITE STUDIA ROZPOCZĘTE PO 2017 R.
Na dodanym od dawna kodzie 0424 mam i tak błąd. Kodu 0413 dodać nie mogę, bo nie jest to zgodne z prawdą.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 27, 2025, 13:31:06 pm »
Czy wystarczy uzupełnić te dane w zasobach i wniosek o zmianę w umowie,
 czy składać wnioski o zmianę danych osoby, i co dalej, wniosek o zmianę w umowie?
Kto już to przeszedł?

Offline pieszyce

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 27, 2025, 13:41:02 pm »
Uzupełniłem kompetencje tam gdzie ich brakowało, podzieliłem harmonogram do 01.01.2025 i od 02.01.2025 r. do końca umowy. Zmiany zaakceptowane po stronie NFZ, czekam na aneks do podpisania i zobaczymy co dalej.

Offline mall

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 4
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2025, 13:47:51 pm »
 czy składać wnioski o zmianę danych osoby, i co dalej, wniosek o zmianę w umowie?
Kto już to przeszedł?

Potencjał-> zasoby-> zatrudniony personel-> edytuj osobę- uzupełniasz po kolei, co masz do uzupełnienia
potem
Umowy-> zgłoszenie zmian do umowy - zatwierdzasz i wysyłasz do funduszu
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2025, 15:20:52 pm wysłana przez maciek777 »

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 27, 2025, 22:57:46 pm »
Dzięki!

Offline pieszyce

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 30, 2025, 08:57:31 am »
Aneks podpisany-> plik z umową zaimportowany->wersja świadczeń podniesiona->wczoraj eksport -> dzisiaj problemu z ostrzeżeniami już nie ma :)

Offline 944292

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 30, 2025, 13:15:13 pm »
Ja uzupełniłam kompetencje i mi odrzucili ponieważ nie załączyłam skanów dyplomów

Offline 944292

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 30, 2025, 14:02:23 pm »
Kto już to przeszedł?

Potencjał-> zasoby-> zatrudniony personel-> edytuj osobę- uzupełniasz po kolei, co masz do uzupełnienia
potem
Umowy-> zgłoszenie zmian do umowy - zatwierdzasz i wysyłasz do funduszu

Offline kalina

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 30, 2025, 14:06:28 pm »
kompetencje uzupełnić i wysłać wniosek z nowymi danymi od 02.01.2025 r. podniosłam wersję i wysłałam wizyty jeszcze raz. Wszystko już jest oki.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 429
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9530 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3293 Wiadomości
karolweksler
3249 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
09061303
3123 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2998 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2208 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]