collapse

Reklama

Autor Wątek: Brak widoczności leków BLOZ dla KSPPS 2024.02.2.0  (Przeczytany 770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zukes

• Ekspert
  • Pomógł? 11
Brak widoczności leków BLOZ dla KSPPS 2024.02.2.0
« dnia: Września 10, 2024, 04:09:27 am »
Po ostatniej aktualizacji KSPPSa 2024.02.2.0 w bazie BLOZ brak widoczności leków.
Aktualizacja trwała kilka godzin i na koniec pusty ekran z lekami, natomiast baza +400MB
Stan bazy jak na obrazku.

Czy wiecie o co chodzi?
Czy oni to testują ?
Czy wiedzą co to jest QA?

Proces aktualizacji BLOZ, jak to u Kamsoft, został zrobiony tak, że wymaga interakcji ze strony operatora - brak słów na te ich głupie pomysły. Dlaczego nie popatrzą jakie są dobre praktyki na całym świecie.
W poprzedniej wersji po aktualizacji KSPPS pisał, że baza jest aktualna i tyle. Teraz aktualizuje za każdym razem jakieś dane ściąga rozzipowuje.  Na koniec pusta lista leków. Do tego min 5 min żeby dowiedzieć się że baza aktualna

Umiecie to naprawić?

Doczytałem, że nowy BLOZ to porażka. Robię rollback i blokuję aktualizacje. Może Kamsoft pójdzie po rozum do głowy.

Do programistów, analityków z Kamsoft, którzy mam nadzieję czytają to forum.
Czy jeśli wasz framework, w którym piszecie aplikacje, zacznie wam przy wpisywaniu kążdej instrukcji podpowiadać np. czym jest pętla "for", do czego służy "if" będziecie zadowoleni? Wasze zmiany do KSPPSa są z punktu widzenia lekarzy infantylne i nieprzydatne, spowalniają aplikacje (zamiast Turbo BLOZ, powinno byś Turbo WK..RW).
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2024, 05:11:09 am wysłana przez zukes »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: Brak widoczności leków BLOZ dla KSPPS 2024.02.2.0
« Odpowiedź #1 dnia: Września 10, 2024, 20:05:58 pm »
Dokładnie tak jest, poza tym doktorka twierdzi, że domyślnie do każdego leku odpłatność jest PEŁNOPŁATNE. Wcześniej ustawiało się np. Trixeo dla J44.8 30%. Teraz przy kilku lekach musi ustawiać odpłatność. Program nie zapamiętuje, nie pomaga i jest wnerwiona
Edward z Kętrzyna

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #2 dnia: Września 10, 2024, 20:07:12 pm »
Dokładnie tak jest, poza tym doktorka twierdzi, że domyślnie do każdego leku odpłatność jest PEŁNOPŁATNE. Wcześniej ustawiało się np. Trixeo dla J44.8 30%. Teraz przy kilku lekach musi ustawiać odpłatność. Program nie zapamiętuje, nie pomaga i jest wnerwiona
Może to gdzieś w adminie się odznacza, a może zrobili płatne???
Edward z Kętrzyna

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2024, 14:54:04 pm »
Może to gdzieś w adminie się odznacza, a może zrobili płatne???
Sprawdźcie czy macie wykupiony BLOZ1 odpłatności. Jeśli tak, to powinno samo się zaznaczać odpowiednio.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

Offline zukes

• Ekspert
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2024, 15:01:18 pm »
Nie za bardzo rozumiem, co gdzie mamy zaznaczyć. 

Na marginesie. Zgłosiłem problem w Kamsoft. Odpisali mi, że u nich jest OK. Napisałem aby zrobili retest z ograniczonymi uprawnieniami do BLOZ. Brak odpowiedzi.
Teraz słyszę podobną sugestię, czyli działa źle, bo macie coś źle zaznaczone.

Tak jak ja rozumiem KSPPS wie jakie licencje mam wykupione.
U mnie wygląda to tak jakby wczytywał bazę danych dla pełnej licencji. A potem usuwał to co nie należy do licencji. Wygląda jednak tak, że coś podczas tego usuwania idzie nie tak.

Zatem kiedy, gdzie i co powinniśmy zaznaczyć aby KSPPS działał poprawnie..

O

Offline mmss

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #5 dnia: Września 11, 2024, 16:39:24 pm »
Wygląda że w Kamsoft nic nie umieją przetestować, albo (i) zatrudnili studentów do eksperymentów na żywym organizmie.
Dawno tak poważnej wpadki nie było, po prostu KS-PPS jest nie do użycia od dwóch tygodni

Offline Grażyna

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 6
  • Mazowiecki Oddział Wojewódzki NFZ
« Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2024, 12:15:27 pm »
Czy coś się poprawiło w BLOZ? mam wersję KSPPS 2024,02,2,2 i mamy problem z wystawianiem recept refundowanych. Np Amlozek w Bartoszu jest 30% a dla seniora bezpłatnie a w kspps na 30% -"Objaw Raynauda związany z twardziną układową - leczenie pierwszoliniowe" a reszta na 100%

Offline zukes

• Ekspert
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #7 dnia: Września 24, 2024, 08:36:58 am »
Mi napisali, że poprawili ale znamy profesjonalizm Kamsoftu i może to oznaczać równie dobrze nowe problemy.
Czekają na testy użytkowników. Nie ukrywam, że i ja czekam :).

Uzupełniając w innym wątku przeczytałem, że wszyscy czekają:
https://forumpps.pl/index.php?topic=11923.msg107480#msg107480

Nie wiem jak wygląda świat programistów od systemu Windows i z czego mogą wynikać tak elementarne problemy Kamsoftu.

Jeśli czytają to forum, to bezpłatnie podpowiadam. Dać programistom/testerom komputery  ze słabymi prockami np. i-3, Windows 7 i małą ilością RAMu+ QOS na dostępie do sieci na poziomie max 500kB. Jak będą w stanie używać swojego dzieła to i  ich klienci będą zadowoleni.
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2024, 08:43:08 am wysłana przez zukes »

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 432
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9402 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3144 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]