collapse

Reklama

Autor Wątek: NOWY UŻYTKOWNIK kSPPS  (Przeczytany 1043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monikace

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
NOWY UŻYTKOWNIK kSPPS
« dnia: Stycznia 05, 2023, 12:06:28 pm »
Witam, czy może ktoś udzielić mi odpowiedzi, czy jeśli mam 10 psychoterapeutów muszę zakupić oddzielne licencje na stanowiska (co grozi bankructwem - dodam, że do tej pory mam wykupione 2 stanowiska, 1 ADmin i 1 dla lekarza, ale wraz z EDM muszą to chyba mieć i móc wysyłać psychoterapeuci?) KSPP, czy wystarczy dodać ich jako nowych użytkowników? Jeśli tak, to jak to zrobić,  żeby mogli się logować przy użyciu swoich haseł?
A drugie pytanie, czy wiecie może gdzie znajdę instrukcję, jak tworzyć w KSPPs dokumentację medyczną w formie elektronicznej? taki prosty instruktaż, dla nieprzeszkolonych?
z góry dziękuję za odpowiedź.
Monika

Offline maciejj

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 65
  • Wielkopolski OW NFZ
Odp: NOWY UŻYTKOWNIK kSPPS
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2023, 19:42:07 pm »
Musisz mieć tyle stanowisk, ilu użytkowników JEDNOCZEŚNIE pracuje w PPS. Chyba, że masz instalację na Oracle (pełnym) to licencji Oracla musisz kupić na każdego nazwanego użytkownika. Użytkowników  dodajesz w module ADMIN. W rozliczeniach pracowników medycznych powiąż z operatorami.
Wszelkie instrukcje masz w folderze z zainstalowanym PPS\DOKU np c:\ks\ks-pps\doku

Offline monikace

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 05, 2023, 20:37:38 pm »
Tak zrobiłam. Dodałam wszystkich W Admin,ale nie mogę ustanowić haseł. Przy próbie ustalenia hasła, pyta się czy zmienić już ustalone hasło administratora. Jak to ustalić by mogli się logować i wchodzić na swoje "konta"?

Offline maciejj

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 65
  • Wielkopolski OW NFZ
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 05, 2023, 21:47:42 pm »
administratora zostaw w spokoju. Dodaj w module admin -> uprawnienia wszystkie osoby. Nadaj im hasła. w rozliczeniach w personelu każdą osobę powiąż z operatorem.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 563
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]