Dzień Dobry Wszystkim Użytkownikom
Na początku nadmienię iż jestem tu świeżynką, ale z rozliczaniem ZPO mam do czynienia od 9 lat.
Chciałabym prosić o pomoc i podpowiedź, ponieważ stoję przed decyzją zakupu modułu ZPO do rozliczeń wyrobów medycznych jednorazowych.
Może napisze kilka słów jak wygląda moja praca, którą bardzo chciałabym usprawnić.
Rozliczam wnioski centralnie. Umowę mamy podpisaną ze wszystkimi województwami. Punkty sprzedaży z każdego województwa przesyłają do mnie zrealizowane zlecenia. Ja sprawdzam, czy wszystko się zgadza i ręcznie wpisuję do KSPPS. Na tym programie pracuję do tej pory. Mam koszmarną ilość zleceń miesięcznie, bo około 3 tysięcy, więc papierologia jest okropna.
Wiem, że jest możliwość rozliczania za pomocą pliku pobieranego z NFZ, ale boję się że nie ogarnę tego papierowo. Teraz mam wszystkie zlecenia ponumerowane według programu i poukładane w segregatorze.
I moje pytanie to:
Czy plik importowany z NFZ można zapisać w exel abym mogła go obrabiać i odznaczać dokumenty, które do mnie przyszły?
Czy zaimportowane zlecenia tez maja numer porządkowy, abym mogła mieć chronologicznie ułożone w segregatorze?
Czy plik z NFZ można importować np jeden raz w tygodniu i wgrywać do programu ? Czy musi to być raz w miesiącu, po zamknięciu miesiąca?
Czy są duże problemy przy generowaniu raportu do NFZ?
Jak z raportem zwrotnym?
Czy wygląda to tak samo jak w sytuacji kiedy wpisuję wszystko ręcznie?
Mam strasznie dużo niewiadomych i nie ukrywam, że boję się tego nowego rozwiązania, ale już mam dość klepania do programu.
Bardzo żałuję, że Kamsoft nie ma wersji demo na której mogłabym poćwiczyć, lub zobaczyć jak to wygląda
Pomóżcie dobre dusze, bo utonę w papierach za niedługo
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie