Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
W pliku ERX z PPSa podmieniłem pierwszą linijkę w na:<komunikat xmlns="http://www.nfz.gov.pl/xml/swd-platnik/e-dok-rozlicz/rach/v2.3" typ="RACH" wersja="2.3" id-odb="16" id-swd="16XXXXXXX" id-inst-swd="XXX-XX-XXXXXX-XX-XXXXXXX-XXXXXXXXXXX" nr-gen="1" czas-gen="2022-05-01T20:45:41" info-aplik-nad="KS-PPS 2022.00.5.1">id-instalacji wziąłem z PPSA, trzeba zmianiać nr-gen na kolejne jak jest więcej plików z rachunkami. Jak widać generowałem z KS-PPS 2022.00.5.1 i przeszły na SZOI zarówno korekty jak i rachunki.p.s. Kamsoftowe softy źle generują nagłówki w plikach, a dla odmiany drERYK ma prawidłowe nagłówki lecz generuje rachunki i korekty z zerowymi wartościami - rewelacja !Pozdro
Cytat: Sławek16 w Maja 02, 2022, 09:51:01 amW pliku ERX z PPSa podmieniłem pierwszą linijkę w na:<komunikat xmlns="http://www.nfz.gov.pl/xml/swd-platnik/e-dok-rozlicz/rach/v2.3" typ="RACH" wersja="2.3" id-odb="16" id-swd="16XXXXXXX" id-inst-swd="XXX-XX-XXXXXX-XX-XXXXXXX-XXXXXXXXXXX" nr-gen="1" czas-gen="2022-05-01T20:45:41" info-aplik-nad="KS-PPS 2022.00.5.1">id-instalacji wziąłem z PPSA, trzeba zmianiać nr-gen na kolejne jak jest więcej plików z rachunkami. Jak widać generowałem z KS-PPS 2022.00.5.1 i przeszły na SZOI zarówno korekty jak i rachunki.p.s. Kamsoftowe softy źle generują nagłówki w plikach, a dla odmiany drERYK ma prawidłowe nagłówki lecz generuje rachunki i korekty z zerowymi wartościami - rewelacja !PozdroPrzepraszam a czym otwieracie takie pliki żeby zrobić podmiankę? Nie mogę zrobić aktualizacji bo czekam na licencję, a świadczeniodawca się niecierpliwi. Czy ktoś pomoże?
Podczepię się:Nie chce się wczytać żądanie rozliczenia, krzyczy, że trzeba zaktualizować program,aby czytał plik z SZOI wersja 2.9.Nigdy nie aktualizowałam Someda.Klikam AKTUALIZACJA i wybieram pobierz aktualizacje z ftpPobiera się jakiś patch, klikam pobierz i kończy się wykazem plików, których nie można odtworzyć.Jest polecenie "pobierz aneksy.zip."Klikam tę opcję i nieaktywny jest klawisz "pobierz"Czy ktoś może mnie pouczyć, co powinno się?? Bardzo proszę...egol