Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja z kolei mam wszytko poprawne poza takim komunikatem w raporcie z e-gabinet: Niepoprawny status eSkierowania. Miesiąc temu wszystko było dobrze i nie wiem jak to poprawić, czy to błąd z mojej strony czy wina systemu?
Szanowni Państwo,Po analizie zgłoszeń napływających do CeZ odnośnie raportów szczepień widzimy 3 najczęściej pojawiające się błędy powodujące rozbieżności pomiędzy tym co Punkt Szczepień wykonał a tym co jest prezentowane w rozliczeniu NFZ:zdublowana e-karta szczepień w ramach jednej dawki - należy anulować jedną e-kartębrak podpisu na e-karcie szczepień ? należy wyszukać e-kartę i podpisać elektroniczniebrak e-karty szczepień ? należy wprowadzić e-kartę z datą faktycznego zaszczepienia pacjenta. Jest to możliwe jeżeli podczas wprowadzania e-karty zostanie zaznaczona opcja, że kwalifikacja została wprowadzona papierowo.W celu sprawdzenia poprawności wprowadzonych szczepień w systemie gabinet.gov.pl w pierwszej kolejności Punkty Szczepień powinny wygenerować raport ze szczepień w gabinet.gov.pl: zakładka "raporty"--> "raport szczepień COVID" z roli lekarza lub pielęgniarki z poziomu komórki, w której e-karty szczepień były generowane.Następnie proszę o weryfikację kolumny dotyczącej rozliczenia: ?reg_rozliczenie?. Proszę o wyfiltrowanie pozycji z wpisem "NIE". Z tego poziomu możliwe będzie wyszukanie pacjentów, dla których e-karty szczepień nie zostały uwzględnione do rozliczenia przez NFZ ze względu na powstałe błędy w e-kartach szczepień. W przypadku wpisu w kolumnie: reg_dawka: "NIE", jedną z e-kart szczepień danego pacjenta należy anulować (tak, aby pozostała jedna e-karta szczepień dla danej dawki szczepionki, a w przypadku wpisu w kolumnie: pj_czy_podpisana:" NIE", należy taką e-kartę podpisać.Dopiero po wykonaniu powyższych poprawek karty te zostaną uwzględnione w rozliczeniu, co ważne dla punktów szczepień ta aktualizacja w raporcie jest realizowana w cyklach co 2h, zaś dane (aktualizacja w stosunku do raportów z ubiegłego tygodnia) do OW NFZ przekazane zostaną zgodnie z ustaleniami CeZ-CNFZ.