Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Obce w mazowieckim też wywala z błędami. Z tym też walczą.Jaki masz OW w kartotece pacjenta i w zleceniu ?Bardzo pomaga w rozmowie wpisanie swojego oddziału NFZ w profilu.
Na tą chwilę oni sami nie wiedzą co powoduje błędy
To co teraz najlepiej zrobić w przypadku rozliczenia z OW, gdzie jest SZOI?Przy wprowadzaniu danych zlecenie (unikatowy numer zlecenia) uzupełniać OW NFZ wystawiający, czyli np. mam umowę z mazowiecki OW, ale wystawiający jest obcy NFZ. Zgodnie z aktualnymi zasadami może lepiej tego nie uzupełniać i niech sobie leci po nowemu, czyli rozliczam stricte z tym OW, z którym mam umowę.Ale wcześniej wspominaliście, że wracają na błędach, że niby nie ten płatnik. Czekać na razie na rozwój wydarzeń? Ehhh... nie dość, że nie wszystkie zlecenia są generowane z SZOI, to jeszcze problem z samym rozliczeniem.
Cytat: LeszekRe w Sierpnia 05, 2020, 13:19:06 pmTo co teraz najlepiej zrobić w przypadku rozliczenia z OW, gdzie jest SZOI?Przy wprowadzaniu danych zlecenie (unikatowy numer zlecenia) uzupełniać OW NFZ wystawiający, czyli np. mam umowę z mazowiecki OW, ale wystawiający jest obcy NFZ. Zgodnie z aktualnymi zasadami może lepiej tego nie uzupełniać i niech sobie leci po nowemu, czyli rozliczam stricte z tym OW, z którym mam umowę.Ale wcześniej wspominaliście, że wracają na błędach, że niby nie ten płatnik. Czekać na razie na rozwój wydarzeń? Ehhh... nie dość, że nie wszystkie zlecenia są generowane z SZOI, to jeszcze problem z samym rozliczeniem.ja czekam na wynik weryfikacji raportu MOW zawierającego zlecenia z mazowieckiego i obcych bo łódzki odrzucił swój wniosek...
Cytat: cezaryK w Sierpnia 05, 2020, 13:56:53 pmCytat: LeszekRe w Sierpnia 05, 2020, 13:19:06 pmTo co teraz najlepiej zrobić w przypadku rozliczenia z OW, gdzie jest SZOI?Przy wprowadzaniu danych zlecenie (unikatowy numer zlecenia) uzupełniać OW NFZ wystawiający, czyli np. mam umowę z mazowiecki OW, ale wystawiający jest obcy NFZ. Zgodnie z aktualnymi zasadami może lepiej tego nie uzupełniać i niech sobie leci po nowemu, czyli rozliczam stricte z tym OW, z którym mam umowę.Ale wcześniej wspominaliście, że wracają na błędach, że niby nie ten płatnik. Czekać na razie na rozwój wydarzeń? Ehhh... nie dość, że nie wszystkie zlecenia są generowane z SZOI, to jeszcze problem z samym rozliczeniem.ja czekam na wynik weryfikacji raportu MOW zawierającego zlecenia z mazowieckiego i obcych bo łódzki odrzucił swój wniosek...Rozumiem, że umowę masz z mazowieckim OW, a niektórych pacjentów masz, gdzie płatnikiem jest łódzki (po staremu)? Pewnie dlatego łódzki odrzucił, bo weryfikuje na nowych zasadach, czyli rozliczasz wszystko- również z "obcymi" z OW, z którym masz umowę.
Zlecenie z OW 14 wysłane do OW 07 z wpisanym oddziałem wystawiającym 14 wywala z błędem, że nie ten płatnik.Proponują, żeby spróbować wpisać OW wystawiający 07 i sprawdzić.
Wydaję mi się, że powinno być ok, ale wszystko jest możliwe... szczególnie, że akurat Fundusze z SZOI mają problemy techniczne ;-)