Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: Nyahaha w Kwietnia 01, 2020, 10:03:52 am1. Okres to brać od miesiąca 3 do miesiąca 3 w tym wniosku?2. Co napisać w uzasadnieniu?3. Jak zatwierdzą wniosek to jak potem zrobić ten rachunek? Przydałaby się instrukcja obrazkowa XDAd.3 Tak ja za podwyżki dla pielęgniarek - na liście rachunków F2 Dodaj, Rum do umowy. W okienku wybieramy umowę, okres, wpisujemy nr, ustawiamy datę wystawienia i sprzedaży, podstawę zwolnienia z vat jak trzeba, a na koniec wpisujemy wnioskowaną ilość punktów na odpowiedniej pozycji w kolumnie ilość. Zatwierdzamy i dalej standardowo.
1. Okres to brać od miesiąca 3 do miesiąca 3 w tym wniosku?2. Co napisać w uzasadnieniu?3. Jak zatwierdzą wniosek to jak potem zrobić ten rachunek? Przydałaby się instrukcja obrazkowa XD
Cytat: LeszekRe w Marca 31, 2020, 22:28:19 pm Cytat: Paweł w Marca 31, 2020, 22:19:54 pm1. Wrzucasz raport statystyczny.2. Czekasz na weryfikację.3. Żądanie rozliczenia.4. Rachunek/faktura.Więc jak do wyrobienia miesiąca zabrakło np. 3000 pkt, to tworzę ręcznie rachunek w PPS i na SZOI wrzucam, i w opcji na SZOI - rachunek bez sprawozdawczości w uzasadnieniu wpisuję że za marzec nie wyrobiono 3000 pkt i została faktura ręczna w PPS wystawiona?
Cytat: Paweł w Marca 31, 2020, 22:19:54 pm1. Wrzucasz raport statystyczny.2. Czekasz na weryfikację.3. Żądanie rozliczenia.4. Rachunek/faktura.
1. Wrzucasz raport statystyczny.2. Czekasz na weryfikację.3. Żądanie rozliczenia.4. Rachunek/faktura.
Czy ktoś już może dostał powiadomienie o rozpatrzeniu wniosku ?
a kiedy i gdzie bo ja już czekam od samego rana jak się pokazało i nic
Mnie dzisiaj w lubelskim kazali poczekać do jutra bo nikt nie wie co i jak i kiedy dokładnie skladac
1. Czy trzeba będzie nadrabiać te punkty do końca roku?2. Składacie te wnioski do ZUS by tych składek ZUS nie płacić?
jeżeli ktoś ma wyrobiony częściowo marzec to trzeba rozważyć czy lepiej się opłacać wziąć mniej czyli tyle ile się wyrobiło i złożyć do ZUS wniosek o 3-miesięczne zwolnienie ze składki jeżeli przychód w marcu nie przekroczył 15681zł, a gdy 1/12 kontraktu + kas fiskalna przekracza ten limit to nie można ubiegać się o niepłacenie ZUS przez 3 miesiące.