Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
To jest niedoróbka Kamsoftu. Jeżeli poprzez rozliczenia można zdjąć pacjenta z kolejki to tak samo powinno być zdjęcie z terminarza automatycznie po wpisaniu usługi w Rozliczenia->Świadczenia.
Ale z poziomu "obsłuż" nie można dodać WKC1.2 (kobiety w ciąży i połogu) dodać dodatkowych uprawnień "ciąża", a także poprawic miejsca udzielania świadczeń. W ogólnym STM jest najczęściej w jednym gabinecie 1800 i 1801(dzieci) Jak się w terminarzu pomyli (a oto łatwo bo pacjenci mogą być na przemian) to w terminarzu już tego się nie poprawi. Pozostaje wtedy usuń z powodu "błąd rejestratora i wpisanie ponowne we właściwej komórce organizacyjnej.
Pracuję na podstawowej wersji PPS, nie wypisuję w nim recept, nie mam modułu stomatologa, nie mam edm. Podłączyłam się do platformy P1, wpisuję wszystkich pacjentów w Terminarzu, tam daję Obsłuż, wszystkie wizyty przechodzą do Rozliczenia. Nie trzeba mieć edm żeby obsługiwać w Terminarzu.