collapse

Reklama

Autor Wątek: Terminarz w ksppsie  (Przeczytany 1360 razy)

Offline Gabinet2013

• Specjalista
  • Pomógł? 0
Terminarz w ksppsie
« dnia: Listopada 28, 2019, 23:45:39 pm »
Witam,w stomatologii od stycznia 2020 r trzeba będzie prowadzić terminarz i sprawozdawać go razem z raportami,mam pytanie czy ktoś z Państwa już  pracuje w ten sposób?wiem ,że przy rejestracji osób pierwszorazowych trzeba podawać,że jest ona rejestrowana w kategorii "kolejka oczekujących" i wtedy jest od razu wpisywana w kolejkę,mam pytanie odnośnie sytuacji np. jeśli ktoś z terminarza nie zgłosi się na swoją wizytę,to odznaczamy to gdzieś w terminarzu?a drugie pytanie dotyczy sytuacji np. ktoś pomylił się przy rejestracji i podał nam zły nr pesel,w związku z tym mogę mu założyć kartę w programie ale bez peselu ,po to by go wpisać do terminarza,czy nie będzie problemu przy raportowaniu ,jeśli wyślemy terminarz z osobą bez peselu,tylko samym nazwiskiem i imieniem? dziękuję i pozdrawiam

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
Odp: Terminarz w ksppsie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2019, 01:14:52 am »
Ad.1
Jak nie jest to kolejka oczekujących to wybieramy wizyta pacjenta i dodajemy odpowiednią kategorię - powinno być ok.
Ad.2
Bez id pacjenta nie ma co rejestrować. PESEL jest jednym z możliwych identyfikatorów.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

Offline Nyahaha

• Ekspert
  • Pomógł? 17
  • ...
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2019, 13:23:04 pm »
O właśnie, dopytam się coś w sprawie modułu stomatologa i z rejestracją w terminarzu. Ja wchodząc w Stomatolog>Terminarz robię prawym na konkretny dzień i godzinę i wybieram jeśli dobrze pamiętam "wizyta stomatologiczna" i mam okienko takie jak w tym pdf ftp://ftp.kamsoft.pl/pub/KS-PPS/Dokumentacja/KS-PPS_55_Stomatolog.pdf "Rys. 4.1. Okno rejestracji pacjent", nie widzę tutaj akurat by wybrać w jaką kolejkę go wpisać, stabilny czy pilny. Ogólnie tam to nie ma kolejek więc na bieżąco wpisuje się pacjentów bo głównie przychodzą z buta.

Offline Gabinet2013

• Specjalista
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 29, 2019, 16:52:08 pm »
Ad.1
Jak nie jest to kolejka oczekujących to wybieramy wizyta pacjenta i dodajemy odpowiednią kategorię - powinno być ok.
Ad.2
Bez id pacjenta nie ma co rejestrować. PESEL jest jednym z możliwych identyfikatorów.
ok, ja to rozumiem i to jest logiczne,ale jak jużvbędzie taka sytuacja ,że tego peselu nie będzie to wychodzą błędy czy nie przy próbie wysyłania miesięcznej listy oczekujących...?Mieliście takie doświadczenia?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2019, 19:14:40 pm »
Nie da się wysłać listy pacjentów oczekujących jeżeli będzie się tam znajdowała osoba bez identyfikatora.

Offline Gabinet2013

• Specjalista
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 30, 2019, 10:48:34 am »
Ok,dziękuję,o to mi chodziło,pozdrawiam serdecznie

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 605
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]