Witam,
może spotkaliście się z tego typu komunikatem: Błąd wysyłki dokumentu HL7/CDA:
Brak dostępności systemu P1. Szczegóły: Could not establish secure channel for SSL/TLS with authority 'ws-int-p1.csioz.gov.pl'.
Certyfikaty pobierałem wg ściągi CSIOZ na youtubie - krok po kroku i na pewno są aktualne, bo robiłem to z początkiem tego tygodnia.
Dodam, że: zaczytałem te certyfikaty wg instrukcji Someda, uzupełniłem też nr OID, na karcie podmiotu mam wpisane też wszystko, czyli regon - 14 cyfrowy, rzoz itp.
Podpiął się do mnie Pan z kamsoftu, który też sprawdził te wszystkie ustawienia i mówił, że wszystko wygląda w porządku, ale będzie testował.
Lekarz ma certyfikat i używa go do podpisu E-zwolnień... czyli licencja na stanowisko też jest przyznana, ma ustawione też e-recepty że może z nich korzystać i zaczyna powoli mi brakować pomysłów.
Testowałem to na windowsie 7 oraz 10 z aktualizacjami typu nowy framework itp i dalej wywala mi ten błąd.
Może jeszcze napomknę w którym momencie mi ten błąd wywala: przy podglądzie recepty i po jej podpisaniu, jak klikam przycisk "Potwierdź"