Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Ponoć przyspiesza w godzinach nocnych
Rzucam pytanie na wiatr:Jak myślicie, czy szoi mazowiecki przyspieszy kiedyś na tyle, żeby można było pracowaći nie przeklinać pod nosem?
Wg mnie ktoś powinien ponieść odpowiedzialność za takie działanie SZOI.
W innych OW jest normalnie.
Nie ma czego, mam też klientów z Mazowieckiego. I widzę tą różnicę - gdzie indziej raport statystyczny się weryfikuje 5 minut, a w mazowieckim najdłużej czekałem ponad tydzień! PWT w mazowieckim - ledwo da się wejść na SZOI, o ile w ogóle. PWT gdzie indziej - po prostu wchodzę, wysyłam i już.EditNajfajniej mają oddziały z Portalem, np. Kraków. Klient klika "wyślij" i już. Raport wysyła się mejlem do NFZ. Bez wchodzenia na SZOI, akceptowania komunikatów i powtarzania tego setki razy zanim dostaniesz się do miejsca składania PWT i nic nie muli.
Chodzi Ci o mejla?
Najfajniej mają oddziały z Portalem, np. Kraków. Klient klika "wyślij" i już. Raport wysyła się mejlem do NFZ. Bez wchodzenia na SZOI, akceptowania komunikatów i powtarzania tego setki razy zanim dostaniesz się do miejsca składania PWT i nic nie muli.
Cytat: karolweksler w Lipca 03, 2019, 21:05:19 pmNajfajniej mają oddziały z Portalem, np. Kraków. Klient klika "wyślij" i już. Raport wysyła się mejlem do NFZ. Bez wchodzenia na SZOI, akceptowania komunikatów i powtarzania tego setki razy zanim dostaniesz się do miejsca składania PWT i nic nie muli.Aż tak cudownie u nas nie ma, żeby się wszystko z programu "samo" robiło z Portalem bo np zwrotki po nocnej weryfikacji trzeba ręcznie wyklikać w portalu, ściągnąć pliki i zaimportować no ale i tak jest mega łatwiej niż u Was..
Miałem tego nie pisać, żeby Was nie denerwować ale.. zazwyczaj jestem w stanie rozliczyć wszystkie umowy (POZ, AOS, REH, STM) w pierwszy roboczy dzień miesiąca przed godziną 12 mając prawie idealnie czyste świadczenia (kilka drobnych błędów na kilkanaście tyś świadczeń..).
Cytat: karolweksler w Lipca 03, 2019, 22:41:13 pmChodzi Ci o mejla?Tak, chodzi o automatyczną komunikację z szoi.