Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
karolweksler możesz mi pomoc jak ja mam wysyłać te kolejki mając takie dni pracy poradni ?Poniedziałek 11:00 - 20:00Piątek 11:00 - 20:00Sobota 10:00 - 14:00z góry dzięki
czyli będziemy zobowiązani do raportowania każdego dnia roboczego raportu z pwt ze stanem na dzień poprzedni,
a harmonogram też codziennie,czy ie trzeba raportować?
i tu pierwsze pytanie...jeśli tak,to jak raportuje się harmonogram ksppsie,bo my do tej pory prowadziliśmy tylko w kalendarzu papierowym
Drugie pytanie:raport z listy w danym miesiącu tak jak było czyli raz w miesiacu,ok
trzecie pyatnie: co zrobić jeśli mamy dwie popołudniówki po sobie od godziny 12.00,to kiedy te raporty?
Cytat: karolweksler w Czerwca 21, 2019, 18:34:50 pmwe czwartek na koniec dnia pracy tworzysz pierwszy wg stanu na wtorek przesyłasz we czwartek na koniec pracy do NFZDzięki za odpowiedź. Mam tylko wątpliwość do powyższego czy na pewno chodziło Ci o stan na wtorek ? A nie na czwartek ?
we czwartek na koniec dnia pracy tworzysz pierwszy wg stanu na wtorek przesyłasz we czwartek na koniec pracy do NFZ
Jeżeli gabinet pracuje:Pon 14-19Wt 9-14Czw 14-19to sprawozdanie które normalnie trzeba by wysłać w poniedziałek do 10 kiedy mam wysłać? W czwartek po pracy? Mimo,że to nie ten tydzień?Nie ogarniam. Nie wiem kiedy i z jakimi datami wysyłać za poszczególne dni.1)w poniedziałek nic nie robisz2)we wtorek tworzysz pierwszy wolny termin wg stanu na poniedziałek i przesyłasz we wtorek do godz. 10 do NFZ3)we czwartek na koniec dnia pracy tworzysz pierwszy wg stanu na wtorek przesyłasz we czwartek na koniec pracy do NFZmam pyt. odnośnie odp.1-jaka data przygotowania (sporzadzania) PWT-poniedziałkowa czy wtorkowa?i analogicznie odp.3 data wtorkowa czy czwartkowa?
Czy dobrze rozumiem, że mogę wysłać raport dzień później, żeby nie zmieniać tych dat? Czyli przygotuję we wtorek, a prześlę w środę? Czy coś wtedy wywala?
Co do komunikatu to zdecydowanie powinien się pojawić, moja przełożona chyba bez tego nie uwierzy i nie podejmie żadnych kroków co zrobić np. w weekendy, kiedy nie pracuję...
Stosując się do zaleceń Ministerstwa Zdrowia, WOW NFZ w Poznaniu rekomenduje aby generacja[4]i wysyłka[5] raportu odbywała się tego samego dnia, a data sporządzenia[6] raportu (inaczej przygotowania raportu/stanu danych na dzień) ? wprowadzana przez osobę tworzącą raport, wskazywała na dzień jego generacji i wysyłki. Terminy dotyczące dostępu do świadczenia[7], w podziale na kategorie medyczne ?przypadek pilny? i ?przypadek stabilny? winny być ustalane ze stanem na dzień generacji, daty sporządzenia i wysyłki raportu.
:-( czyli najlepiej zrobić to sobie wieczorkiem i wysłać tego samego dnia wieczorkiem, czy nie :-(
https://www.politykazdrowotna.com/46402,od-1-lipca-zmiana-dla-swiadczeniodawcow-ws-raportowania-list-oczekujacych-do-nfzCzyli harmonogram prowadzimy po staremu do 31.12.2019? W kolejkę wpisujemy dalej tylko pierwszorazowych?
Ja tam wysłałem wniosek o to by wysyłać raz w tygodniu skoro jest możliwości. Lepiej spróbować i być może się coś ukręci. Dzwoniłem do NFZ do gościa od kolejek i mówił by wysyłać skoro dają ci możliwość on się dziwił że tak mało wniosków wysłali świadczeniodawcy a ma ich ponad 300(woj. Lubelskie).
Cytat: KAMILA84 w Czerwca 24, 2019, 15:24:15 pmhttps://www.politykazdrowotna.com/46402,od-1-lipca-zmiana-dla-swiadczeniodawcow-ws-raportowania-list-oczekujacych-do-nfzCzyli harmonogram prowadzimy po staremu do 31.12.2019? W kolejkę wpisujemy dalej tylko pierwszorazowych?W stomatologii - Tak, przy czym chodzi tutaj o termin wizyty.