Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam,jestem już po pierwszych realizacjach recept na nowych zasadach.Chcę wprowadzić do kspps. Nr zlecenia wyskakuje mi niepoprawny. Bo rozumiem ,że tak jak dotychczas zlecenia się wprowadza do kspps celem rozliczenia??teraz rozumiem że zamiast nr zlecenia jest unikalny numer identyfikacyjny?? ...tylko że mam pobraną aktualizację najnowszą 2019.03.3.1 a nowy nr nie wchodzi. Czy ktoś może mnie oświecić o co chodzi,czy coś robię nie tak??
Rozumiem, że nowe i stare zlecenia idą jednym raportem i cześć zleceń z jednego raportu wysyłamy do NFZ a cześć archiwizujemy u siebie?
Ciekawe rzeczy się dzieją. Właśnie wgrałem raport zwrotny i mam fajne błędy:1. Proszę Dostarczyć Cz. 1 i 2 Zlecenia.2. Na Oryginale Brak Podpisu Os. WydającejPrzypominam, że to dotyczy e-zlecenia, więc jak to mam dostarczyć 1 i 2 część zlecenia? I skąd wiedzą, że brakuje podpisu osoby wydającej (szczególnie, że w AP-ZZ wybrano osobę realizującą).Zaczyna się cyrk.
(szczególnie, że w AP-ZZ wybrano osobę realizującą).