Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
można powiedzieć, plik refundacyjny "Zrobi się sam", I pytanie brzmi, czy klient będzie dalej chciał zapłacić za tę usługę tyle samo?
Dzięki wielkie za pomoc, ale jeszcze brakuje mi jasnej odpowiedzi, co do sytuacji, gdy to ja wprowadzam i rozliczam zlecenia zdalnie (sklep do tej pory realizował zlecenie i uzupełniał dane). Teraz, w dniu realizacji wniosku trzeba potwierdzić ubezpieczenie pacjenta. Sklep nie posiada KSPPSa, żeby to weryfikował, więc myślę, że jedyną opcją będzie logowanie się sklepu na eWUSia i zapisywanie w xml potwierdzenia. Może macie jakiś inny pomysł/rozwiązanie w takiej sytuacji? To, że ja sobie potwierdzę w KSPPS eWUSia, to ok, ale nie dam rady tego zrobić ze wsteczna datą (dzień realizacji zlecenia).
Czy potwierdzenie realizacji wniosku w ZZ nie spowoduje od razu sprawdzenia ewusia?
W punkcie optycznym niech sprawdzają normalnie ewusia przez stronę https://ewus.nfz.gov.pl/ap-ewus/ i biorą potwierdzenia sprawdzeń. Jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza - śmiało, odeślę Was do tego mojego posta na początku lutego z komentarzem "a nie mówiłem".