Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Hm, jeśli jestem IOD jako firma to nie mogę przetwarzać danych osobowych, bo to byłby konflikt - sam sobie narzucałbym, jak podchodzić do kwestii przetwarzania danych.
Do przetwarzania danych pacjenta w celach medycznych zgody nie trzeba, obowiązek informacyjny - tablica, strona internetowa, itd. Walczę jeszcze teraz i szukam czy telefon/mail pacjenta musi być na zgodę czy podlega pod przetwarzanie w celach medycznych.
Walczę jeszcze teraz i szukam czy telefon/mail pacjenta musi być na zgodę czy podlega pod przetwarzanie w celach medycznych.
Cytat: 09061303 w Maja 25, 2018, 11:34:36 amDo przetwarzania danych pacjenta w celach medycznych zgody nie trzeba, obowiązek informacyjny - tablica, strona internetowa, itd. Walczę jeszcze teraz i szukam czy telefon/mail pacjenta musi być na zgodę czy podlega pod przetwarzanie w celach medycznych.wg mnie nie musi być zgody, To są dane kontaktowe niezbędne do korzystania z usług medycznych, programów profilaktycznych itp. Wg mnie póki nie wykorzystujesz tych danych do celów marketingowych a np. do przypomnienia smsem/ mailem o wizycie albo informujesz o programie profilaktycznym to zgody nie potrzebujesz.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego numeru telefonicznego oraz adresu e-mail, otrzymywanie za pośrednictwem telefonii komórkowej oraz poczty elektronicznej informacji medycznych oraz gromadzenie i przetwarzanie przez Narodowy Fundusz Zdrowia z siedzibą w Warszawie przekazanych przeze mnie danych dla potrzeb realizacji świadczeń profilaktyki chorób układu krążenia.