Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
z kolei dla użytkownika aplikacji nie ma nic lepszego niż zdalna aplikacja na jego lokalnym pulpicie.
Jeszcze jedno - sprawdziłem chodzi pięknie tylko na lokalnych IP.A jak sie przebić przez router (bramę)?
A jak sie przebić przez router (bramę)?
Ten Winflector wygląda obiecująco ale nie wiem jak zachowuje się kiedy ma przesłać dane na komputer kliencki (wydruki,sterowanie drukarką fiskalną) ,będę maił troche czasu to przetestuję go na zdalnym SOMEDZIE.Zdalny pulpit dla administracji górą ale kiedy trzeba podłączyć 10 userów na zdalnym pulpicie to 1Mb Uploadu od strony serwera może byc mało a u mnie na tym łączu pracuje 9 goglobali i trwa normalna praca w internecie w siedzibie głównej firmy (maile , surfowanie itp.)
Niestety Winflector nie do końca działa jak powinien na SOMEDZIE, nie wyświetla pasków przewijania i potrafi zawiesić się program. Będę jeszecze trochę testował ale nie zachowuje się stabilnie.
Dodam tylko, że program KS-PPS działa z Winflectorem bez problemów.
działać to działa ale wlecze się niemiłosiernie..Winflector na domyślnych ustawieniach bez szyfrowania połączenia i po LANie chodzi to dosyć powoli :-/RDP a nawet UltraVNC działa mi szybciejjak znajdę chwilkę to spróbuję może coś pogrzebać w konfiguracji i odpalić go z zewnątrz (bo takie ma być przecież główne przeznaczenie)
EDIT: a co do Someda to może się nie udać uzyskać dema bo o ile wiem to już ludziom nie rozdają tylko robią prezentację samemu ja gdzieś chyba jeszcze mam stara instalkę dema sprzed kilku lat ale wątpię żeby jeszcze działała bo one miały chyba limit czasowy jak demo PPSa
Cytat: PiotrSz w Września 01, 2011, 12:09:29 pmdziałać to działa ale wlecze się niemiłosiernie..Winflector na domyślnych ustawieniach bez szyfrowania połączenia i po LANie chodzi to dosyć powoli :-/RDP a nawet UltraVNC działa mi szybciejjak znajdę chwilkę to spróbuję może coś pogrzebać w konfiguracji i odpalić go z zewnątrz (bo takie ma być przecież główne przeznaczenie)Po LANie powinno być prawie tak jak lokalnie. Czy chodzi o start programu czy o działanie? Niektóre antywirusy potrafią bardzo opóźnić start programu. Która wersja Winflectora i KS-PPS?chodzi o dzialanie PPSanie mialem czasu sie temu jeszcze przyjrzec i nie wiem jak serwer Winflectora obciaza kompa na ktorym jest PPSWinflector sprzed kilku dni z Panstwa www, PPS prawie najnowszyserwer postawiony na moim kompie w firmie na ktory regularnie si ewbijam z domu przez UltraVNC lub RDP i chodzi to szybciejklientem byl laptop w LANie po 100MbitachCytat: PiotrSz w Września 01, 2011, 12:09:29 pmEDIT: a co do Someda to może się nie udać uzyskać dema bo o ile wiem to już ludziom nie rozdają tylko robią prezentację samemu ja gdzieś chyba jeszcze mam stara instalkę dema sprzed kilku lat ale wątpię żeby jeszcze działała bo one miały chyba limit czasowy jak demo PPSaZamówiłam demo i na razie jeszcze czekam. Jeśli nic nie dostanę, to będę wdzięczna za stare demo (zawsze mogę cofnąć zegar).
chodzi o dzialanie PPSanie mialem czasu sie temu jeszcze przyjrzec i nie wiem jak serwer Winflectora obciaza kompa na ktorym jest PPSWinflector sprzed kilku dni z Panstwa www, PPS prawie najnowszyserwer postawiony na moim kompie w firmie na ktory regularnie si ewbijam z domu przez UltraVNC lub RDP i chodzi to szybciejklientem byl laptop w LANie po 100Mbitach
nie pamietam juz jak to tam bylo ale chyba tez jakis plik licencji demo trzeba bylo miec .. (system licencjonowania programow Kamsoftu jest chyba jeden na wsztystkie produkty)
Cytat: bozenap w Sierpnia 31, 2011, 15:55:01 pmDodam tylko, że program KS-PPS działa z Winflectorem bez problemów.działać to działa ale wlecze się niemiłosiernie..Winflector na domyślnych ustawieniach bez szyfrowania połączenia i po LANie chodzi to dosyć powoli :-/RDP a nawet UltraVNC działa mi szybciejjak znajdę chwilkę to spróbuję może coś pogrzebać w konfiguracji i odpalić go z zewnątrz (bo takie ma być przecież główne przeznaczenie)