Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: Dariusz Pawłowski w Marca 12, 2018, 13:07:19 pmCzy na pewno te procedury mają dopisane personel-proc?Masz na liście powtórzenie procedury 53.69, może jedna z nich nie ma zaznaczenia? U mnie to niestety częsty błąd, jedna procedura spada automatem z BO, drugą identyczną ktoś dopisuje ręcznie bez oznaczenia.Do F72 wymagana jest tylko 53.69, ciekaw jestem czy NFZ sprawdza wszystkie czy tylko konkretnie kierujące...Poza tym sprawdź, jak to masz bezpośrednio w komunikacie SWIAD, żeby mieć pewność.Procedury mają dopisane personel-proc. Przy każdej procedurze wpisałem personel-proc i oczekuję na weryfikację.Co do powtórzenia procedury, to jedna z osób wprowadzających procedury ICD-9 ma manię "opisywania" jednego zabiegu za pomocą kilku-kilkudziesięciu procedur...
Czy na pewno te procedury mają dopisane personel-proc?Masz na liście powtórzenie procedury 53.69, może jedna z nich nie ma zaznaczenia? U mnie to niestety częsty błąd, jedna procedura spada automatem z BO, drugą identyczną ktoś dopisuje ręcznie bez oznaczenia.Do F72 wymagana jest tylko 53.69, ciekaw jestem czy NFZ sprawdza wszystkie czy tylko konkretnie kierujące...Poza tym sprawdź, jak to masz bezpośrednio w komunikacie SWIAD, żeby mieć pewność.