Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Ad1. W Somed jest to bardzo prosto zrobione, aż za prosto.Dodajesz w Somedzie "katalog logiczny", który wskazuje na jakąś ścieżkę (może być sieciowa).
Czy wtedy pojawia się lekarzowi po otwarciu wizyty okno "Nowe dane" i musi kliknąć aby je powiązać z wizytą czy pojawia się tylko wtedy gdy załącznik nie jest konkretnie przypisany? Jest też opcja "automatycznie wiąż dane" ale nie wiem czy to bezpieczne.
Cytat: Sorn w Października 18, 2017, 18:21:11 pmAd1. W Somed jest to bardzo prosto zrobione, aż za prosto.Dodajesz w Somedzie "katalog logiczny", który wskazuje na jakąś ścieżkę (może być sieciowa).To niedługo się zmieni. Nie zdradzę zbyt wiele mówiąc, że będzie całkiem nowe mam nadzieję satysfakcjonujące rozwiązanie. I to zapewne nawet w tym roku jeszcze. Jakie, tego już nie zdradzę, po co zbyt szybko konkurencji o nowym rozwiązaniu opowiadać :-)
I właśnie jest na to nowe rozwiązanie. Polecam zapoznanie się z opisem ZSIRepa w biuletynie do wersji 2017.03.0.04.
W jaki sposób można skonfigurować udział sieciowy w NAS, zabezpieczony loginem i hasłem, tak by był dostępny dla usługi systemowej?Ktoś ma jakieś pomysły?
Cytat: Sorn w Listopada 29, 2017, 15:26:46 pmW jaki sposób można skonfigurować udział sieciowy w NAS, zabezpieczony loginem i hasłem, tak by był dostępny dla usługi systemowej?Ktoś ma jakieś pomysły?Tak normalnie po SMB to nie wiem ale może iSCSI by tu pomogło? O ile dany NAS ma je do zaoferowania.. wtedy podłączony zasób jest chyba przez system widziany jako wewnętrzny.