Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Mogą być jak najbardziej wpisane z datą wcześniejszą (o ile taką mają oczywiście) Limitu żadnego nie ma.
Widziałem akcje, gdy ZOZ zaczynał działać od 01 dnia miesiąca i wszystkie deklaracje były z datą 01 dnia tego miesiąca i wszystko jest w porządku.(...)
Cytat: Isiek w Października 01, 2017, 14:54:14 pmMogą być jak najbardziej wpisane z datą wcześniejszą (o ile taką mają oczywiście) Limitu żadnego nie ma.a jakieś uzasadnienie? Czy po prostu mogą być ponieważ tak uważasz? Jeśli to nowy podmiot leczniczy to stawiam, że data powstania jest też 1.10.2017 lub kilka dni wcześniej. Trochę ciężko uzasadnić złożenie deklaracji do lekarza i przychodni jak tej przychodni nie ma Cytat: karolweksler w Października 01, 2017, 19:19:22 pmWidziałem akcje, gdy ZOZ zaczynał działać od 01 dnia miesiąca i wszystkie deklaracje były z datą 01 dnia tego miesiąca i wszystko jest w porządku.(...)ja też wiele rzeczy widziałem, pytanie czy widziała to również kontrola z NFZ? Równie dobrze można by było napisać - widziałem firmę, która od 4 lat płaci tylko połowę podatku dochodowego względem tego co wyliczy księgowa i wszystko jest ok
Szkoda że nie pomyślałeś wcześniej - trzeba było z pismem do NFZ wystąpić czy są przeciwwskazania, żebyś zbierał deklaracje już od września z aktualnymi datami. Miałbys wtedy podkładkę na papierze. Teraz już przez 7 dni nie zdążysz i musisz sam podjąć decyzję.
NFZ (telefonicznie) kazał składać deklarację z datą pierwsze dnia obowiązywania umowy - nie wcześniej. Później nie zabronił oczywiście, ale miesiąc jest w plecy.
Owszem wniosek składam do 10-go ale w rpwdl datę rozpoczęcia działalności leczniczej mogę ustawić na 01.10.2017 i jak zbierać deklaracje jeśli podmiot leczniczy jeszcze nie istnieje?