Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja nie wpisuje numeru pesel noworodka dopóki nie wykonam wszystkich wizyt w ciagu 2 miesięcy. Nr pesel wpisuje dopiero na nastepny miesiąc( czyli dziecko ma 3 miesiące).Kiedys zrobiłam to wcześniej i miałam błędy-pomoc pracownika NFZ-ręcznie poprawiany raport
Cytat: Renata F. w Lipca 05, 2017, 23:28:58 pmJa nie wpisuje numeru pesel noworodka dopóki nie wykonam wszystkich wizyt w ciagu 2 miesięcy. Nr pesel wpisuje dopiero na nastepny miesiąc( czyli dziecko ma 3 miesiące).Kiedys zrobiłam to wcześniej i miałam błędy-pomoc pracownika NFZ-ręcznie poprawiany raportPESEL opiekuna też nie wpisywałaś? Dla NFZ taki pacjent to NN.U nas normalnie wpisujemy PESEL dziecka gdy tylko zostanie podany przez rodziców, a do tego czasu PESEL opiekuna.Nie ma problemów.Jest to tylko ostrzeżenie, więc spokojnie wysyłaj.Jeżeli sprawdziłeś ewuś dziecku na PESEL opiekuna to po późniejszym uzupełnieniu PESEL zestaw i tak idzie na opiekuna.Wyślij i jeżeli nie będzie błędów to jest OK
Oczywiście , że pesel opiekuna wpisuję. Nie znam położnej POZ , która wpisuje pesel u noworodka w trakcie swojej pracy tzn. wizyt patronażowych. Wynikają z tego problemy w rozliczeniach- może, to wynika z ilości płaconych wizyt tylko 6 i sprawdzania ilości wykonanych wizyt. Za wiecej NFZ nie zapłaci.