Czy mieliście przypadek osoby, która miała w fizjoterapii ambulatoryjnej (VIII cz. k.res. 1310, gdzie wizyty domowe to min. 3%) wykonywać tylko wizyty domowe (bo tak ktoś sobie zaplanował)? Jak taką osobę wykazać na portalu - tzn czy harmonogram wizyt domowych wystarczy jako wyznacznik etatu lu jego części czy muszi zawsze być wykazany czas pracy na miejscu?
Teraz sprawa, w przypadku której wnioski chyba są jasne, ale może ktoś miałby podobne doświadczenia. Powyższa osoba, która ma być dedykowana do wizyt domowych w jednotce2 (to jest temat na razie przyszłości, dlatego w ogóle pytania) pracuje w innej jednostce - jednostce1. W jednostce2 ma być wykazana na część etatu, ale i tak taka ilość czasu pracy jaka nie koliduje z pracą w jednostce1 zawierająca się w harmonogramie pracy komórki w ramach jednostki2 jest zbyt mała (nawet nie licząc czasu na przemieszczanie się między jednostkami). Portal przyblokuje mnie jakbym miał wykazać czas pracy pracownika poza harmonogramem komórki. Nie wiem czy rozszerzenie czasu pracy komórki wchodzi w grę, bo w miejscu udzielania świadczeń byłoby zamknięte na klucz - NFZ się czepiał ostatnio dość mocno harmonogramów w AOSach i nie wiem czy dotyczy to też fizjo. Mieliście może podobny przypadek?