Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Rozmawiałem z 10OW i swierdzili że można dopisywać pesel dzicka na deklaracji jak ten już go otrzyma.
Zwracam uwagę na fakt : od momentu zapisu do przychodni mija miesiąc, ale jeżeli 3 razy zmieni lekarza to ,żadna z placówek nie otrzyma wynagrodzenia( myślę o przypadku kiedy raz się zapisze , za 30 dni znowu się zapisze gdzie w innej itd.) ponieważ nie otrzyma potwierdzenia deklaracji.Najczęściej Pacjent zmienia placówkę, z powodu np.: poprzedni lekarz nie chciał mi zlecić tego i owego badania, więc przychodzi do ciebie i ty mu zlecasz, a potem nie odzyskujesz pieniędzy z deklaracji. Badania powinny być odrębnie finansowane wraz z współpłaceniem,a te 80 zł powinno być rozdysponowane dla placówek a nie dla NFZ. - chore pomysły, ale czego się nie robi przed wyborami. "W przypadku, gdy świadczeniobiorca po raz czwarty i każdy kolejny w danym roku kalendarzowym dokonuje wyboru świadczeniodawcy, lekarza poz, pielęgniarki poz lub położnej poz, Świadczeniodawca informuje świadczeniobiorcę o obowiązku wniesienia z tego tytułu na rzecz właściwego Oddziału Funduszu opłaty w wysokości 80 zł."