Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
(...) sam napisałem (...)
Od jakiegoś czasu widzę, że zaczynają pisać. I to nawet Ci grubo po 50-tce co bym pomyślał, że są nie reformowalni i ..............................., ale Ci co zaczęli idą dalej i wbrew pozorom mają więcej czasu na leczenie bo sprawy formalne (skierowania, recepty) załatwiają 4-5 kliknięciami. Każdy będzie miał swoje argumenty i swoje racje, ale postępu nie zatrzymamy.
No to jeszcze powiedz, że serwerownie (obszar krytyczny) masz bez okien.Ja mam małą serwerownię na 40 szaf i cholera mam okna.Zrozumiałbym te wymagania gdyby podobne były określone dladokumentacji tradycyjnej ale nie są.Karty pacjentów mogą być w drewnianych szafkach zamykanych na jakiś prosty kluczyk.
Zobaczcie, ile czasu zajmują aktualizacje, policzcie ich ilość przez caly czas istnienia PPS i pomnóżcie przez sciągniecia instalacje , wywalenia . Pól życia zawodowego to zajmuje. Kolejki raporty kody literki cyferki , to najważniejsze. , recepty refundacjie , wskazania , choroby , zakresy ......
Kończę z nimi , następny aneks - nie podpisuje obojętnie czego będzie dotyczył ..
Przydał by się Antek i jego spiskowe teorie....
Obszary o podwyższonym poziomie bezpieczeństwa typu: gabinet lekarski, laboratorium, powinny spełniać następujące wymagania: 1. Izolację fizyczną w postaci bezpiecznych drzwi, 2. Kontrole dostępu w postaci przynajmniej jednego z zabezpieczeń: karta dostępowa z czytnikiem elektronicznym, przepustka, 3. Instalację przeciwpożarową, 4. Monitoring wizyjny drzwi wejściowych, 5. Zastosowanie monitoringu zdarzeń, systemu wykrywania włamań, 6. W związku z przetwarzaniem danych medycznych zaleca się stosowanie zabezpieczeń, np. krat w oknach
[...]5. W tej kwestii leżymy, chociaż nie zapisane jest czy zdarzenie lub włamanie ma być monitorowane przed, w trakcie czy po. Jeżeli po, to ok. Monitorujemy.. [...]
System wykrywania włamań (IDS) z definicji działa "po"."Przed" to by były systemy wykrywania prób włamania.