Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
kurcze f6 na pacjencie już wpisanym nic nie robi , nawet nie mam żadnego komunikatu ...dopisałem nowego pacjenta i automatycznie sprawdziło że jest ubezpieczony, ale sprawdzenie pacjenta, który jest od dłuższego czasu nie działa w żaden sposób...
Mam podobny problem jak tu: http://forumpps.pl/index.php?topic=5906.0, z tym że na KS-PPS.Na jednej końcówce, ten sam operator KS-PPS loguje się do e-WUŚ bez problemu, na drugiej po wciśnięciu F6 wyskakuje okno jak na załączonym obrazku.
p.s. Szkoda, że Majowie nie trafili z tym końcem świata.
[...]Rozwiązanie mojego problemu (Win XP):Start>Panel sterowania>Opcje internetowe>Połączenia>Ustawienia sieci LAN>Serwer proxy odznaczyłem Użyj serwera proxy dla sieci LANJezu, jakie to proste... Dobrze, że nie chciało mi się formatować dysku i wgrywać wszystkiego od początku jak to zrobił kolega jps1...
Cytat: puciol w Grudnia 28, 2012, 10:51:11 am[...]Rozwiązanie mojego problemu (Win XP):Start>Panel sterowania>Opcje internetowe>Połączenia>Ustawienia sieci LAN>Serwer proxy odznaczyłem Użyj serwera proxy dla sieci LANJezu, jakie to proste... Dobrze, że nie chciało mi się formatować dysku i wgrywać wszystkiego od początku jak to zrobił kolega jps1...WitamDzisiaj napotkałem na podobny problem z połączeniem do EWUS-ia przez KS-PPS.Sam PPS jest w wersji 2012.3.3.1.Połączenie do Internetu przez proxy. Proxy skonfigurowane dla IE i dla systemu operacyjnego.Weryfikacja uprawnień przez przeglądarkę śmiga aż miło.KS-PPS wywala błąd połączenia (z podpowiedzią - złe hasło).W pierwszym kroku sprawdziłem czy PPS próbuje się połączyć przez proxy czy bezpośrednio.Łączy się przez proxy ale w logach squida pusto.Po ponad godzinie główkowania znalazłem problem. (i próbach podmiany nagłówków User-Agent - bo myślałem, że NFZ blokuje połączenia inne niż z przeglądarki) KS-PPS wysyła żądanie do proxy ale pod inny port. Zamiast 3128 (domyślny squida)łączył się na port 80 (gdzie odpowiadał serwer WWW).Czy ktokolwiek z kolegów lub koleżanek napotkał podobny problem?Czy parametry proxy dla EWUS-ia są konfigurowalne w samym PPS-ie?Pozdrawiam