collapse

Reklama

Autor Wątek: Ugody 2011 II półrocze  (Przeczytany 10271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
Odp: Ugody 2011 II półrocze
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 07, 2012, 09:01:45 am »
Witam!
Miałam dokładnie ten sam problem i telefonów do NFZ i Kamsoftu nie było końca. Każdy mówił co innego, a ja wciąż poprawiałm poprawiane produkty i wysyłałam raporty, które po chwili były w całości odrzucane z takim samym komunikatem. U mnie problem się rozwiązał, gdyz w końcu udało mi się wczoraj wystawić korekty rachunków. I z tego, co się dowiedziałam, to problem był po stronie NFZ. Ja składałam pismo do NFZ o odblokowanie pełnego dostępu do umowy. Mam jednak pytanie dotyczące jeszcze tych korekt, bo utknęłam. Póki co wystawiłam rachunki, które minusują mi te świadczenia, ale jak teraz zrobić aby to wyszło mi na plus. Usługi są poprawione i nie będę "oddawać" pięniędzy, bo błąd nie wynikał z mojej winy. Czy powinnam zrobić jeszcze raz żądanie rozliczenia?? Z góry dziękuję za odp.

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 07, 2012, 11:40:07 am »
Trzeba tylko zobaczyć czy są zatwierdzone korekty na minus. Jak nie to telefon do NFZ i jak już zatwierdzą to trzeba zażądać rozliczenia
Edward z Kętrzyna

Offline spoon667

• Super Specjalista
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 18, 2012, 12:13:05 pm »
podczepie sie pod watek bo robie podejscie do mojej pierwszej ugody ;)

jestem na etapie ze kobietka w nfz dostala juz papiery i mam wgrac umx ugody (ale caly czas czekam az sie pojawi ten umx)

i teraz moje pytanie: wgram umx, wchodze w serwis -> ugody i przepinam te swiadczenia do rozliczenia do ugody
a potem? mam wejsc w te wszyskie swiadczenia, kliknac popraw i poslac raportem do umowy ugodowej tak? a potem juz tylko zadanie rozliczenia?

i drugie: sa to swiadczenia za rok 2011, z jaka data wystawic rachunek?

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 19, 2012, 10:54:02 am »
Jeżeli Twój umx to aneks do istniejącej umowy to nie kombinujesz nic z przepinaniem, tylko żądanie rozliczenia pozostaje. A jeżeli to nowa umowa to robisz tak jak mówisz, ale tu nie bardzo pomogę bo u nas ostatnio tak było ze 3 lata temu. A data rachunku oczywiście prawdziwa, przecież nie chcemy oszukiwać skarbówki.

Offline spoon667

• Super Specjalista
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 21, 2012, 10:54:51 am »
ok udalo mi sie :) tak jak pisalem ale w pewnym momencie mialem problem - ugoda miala byc na powiedzmy 50 tys, powgrywalem te umxy przepiolem te swiadczenia do rozliczenia i robie raport... a tutaj hmm jak kliknalem kalkulator to pokazaolo mi ze te swiadczenia sa za ok 70 tys i sie zastanawialem co gdzie i jak pominalem... stwierdzilem ze olewam i wyslalem taki raport, wrocilo , zrobilem zadanie rozliczniena i byl szablonik juz na te 50tys wiec wszystko skonczylo sie dobrze:)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 565
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]