Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zrobić to możesz zmieniając model naliczania umowy z 2010 roku....
DziekiTylko jak to zrobic w ppsie? Jeżeli ja jeszcze coś rozumiem to musze stworzyć w ppsie raport stat. w wersji 5.2 ale za rok 2010 i tego zrobic nie potrafię. Czy moze już nic nie rozumiem? Prosiłbym o tłumaczenie jak dla rolnika.
Po rozmowie z panią z Kamsoftu wyszlo, że poki kontakt sie nie zakończył nie pojawią mi się pacjenci których chce rozliczyć przy ugodzie za 2010r a którzy jeszcze u nas są.
Cytat: ppsiak w Lutego 28, 2011, 15:33:18 pmDziekiTylko jak to zrobic w ppsie? Jeżeli ja jeszcze coś rozumiem to musze stworzyć w ppsie raport stat. w wersji 5.2 ale za rok 2010 i tego zrobic nie potrafię. Czy moze już nic nie rozumiem? Prosiłbym o tłumaczenie jak dla rolnika.Po pierwsze model zmienić możesz tylko raz i jest to proces nieodwracalny (tak przynajmniej twierdzi NFZ)Zmieniasz to na SZOI w umowach > zmiana modeluNastępnie dzwonisz do Kamsoftu o jednodniowy kod logowania do PPS i po zalogowaniu tym kodem masz możliwość zmiany modelu naliczania w umowach....Następnie możesz już spokojnie wysyłać raport w wersji 5.2 do umowy z 2010 i naliczenie odbędzie się po stronie NFZ....Cytat: ppsiak w Lutego 28, 2011, 11:53:55 amPo rozmowie z panią z Kamsoftu wyszlo, że poki kontakt sie nie zakończył nie pojawią mi się pacjenci których chce rozliczyć przy ugodzie za 2010r a którzy jeszcze u nas są. a nie możesz pozamykać kontaktów z datą 31.12.2010?