Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Czy można wysłać zapytanie o stan temperatury? Jeżeli tak to w jaki sposób się to odbywa? Czy za pomocą specjalnego smsa (np. z kodem dostępowym i skonfigurowanym wcześniej poleceniem)? Czy jest możliwość ograniczenia listy numerów telefonów, z których można wysłać zapytanie? Jeżeli nie za pomocą smsa to w jaki sposób?
Czy jest możliwość wyciągnięcia logów w formie łatwej do przetworzenia np. csv, tak aby samemu można było generować wykresy lub zestawienia. Znalazłem informację tylko o formacie .pdf.
Na jakim systemie bazuje "dedykowany tablet"? Czy mamy do niego normalny dostęp? Pytam bo chciałbym mieć do niego zdalny dostęp, np. w przypadku potrzeby szybkiego przekonfigurowania.
W przypadku zaniku sygnału wifi tablet przełącza się na gprs. Czy tablet jest wyposażony obligatoryjnie w kartę sim czy można samodzielnie zdecydować o dostawcy i taryfie?
Czy wymiana baterii w czujnikach jest łatwa? Jaki jest koszt nowych baterii?
Jedną z najistotniejszych kwestii jest oczywiście cena? Jaki jest koszt stacji bazowej i pojedynczej czujki?
Pytanie bonusowe zasięg 50m był mierzony przed czy po włożeniu czujnika do lodówki?
no i czy lodówka jest cała metalowa czy ze szklanymi drzwiami... ?
A mi się nasunęło inne pytanie: ile wytrzymuje bateria w lodówce i czy jeśli będzie słaba będzie przekłamywać informację o temperaturze? Bo coś mi się wydaje że przy słabej baterii mogą być fałszywe alarmy...
@EfentoMamy połowę lutego. Uruchomiliście już sprzedaż waszego rozwiązania?
Dzięki za info.A stacja bazowa na jakim typie tableta "bazuje" :-)
Czyli poprzednia informacja o cenie jest już nieaktualna. Miało być 800zł netto (984zł brutto) za stację bazową, a tylko nexus 7 z 3g (1449zł brutto) ma możliwość wysyłania smsów w przypadku zaniku zasilania (bo wtedy wifi przeważnie pada a i w przypadku awarii wifi nie związanej z zasilaniem też mamy zonka), więc jest dużo drożej niż miało być.