collapse

Reklama

Autor Wątek: dr widget?  (Przeczytany 23909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mlutek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 3
Odp: dr widget?
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 02, 2026, 11:13:47 am »
Hej, ok cieszę sie, ze tak pozytywnie sie wypowiadacie.
Proszę tylko o wyjaśnienie. To ogólnie lekarz jest odpowiedzialny za podpinanie procedur? Moduł rozliczenia widziałem, ale czego wymagać od lekarzy aby wszystko szło sprawnie, abym mogl tylko wysylac rozliczenia i wysylac roporty statystyczne?
U mnie statystyka i raporty byly wysyłane przez KSPPS, w zasadzie czynnosci sie dublowały, ale to dlatego z tego zrezygnowałem Mydr, gdyz musialbym zbyt duzo zmieniać i poprawiać lekarzy, ale po wprowadzaniu ERejestracji to zrobi sie zbyt problematyczne, zwlaszcza jesli mialaby byc statystyka robiona z KSPPS, gdyz NFZ od lipca bedzie wymagal aby wszystkie wizyty byly juz rejestrowane w tym systemie.

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 02, 2026, 12:37:48 pm »
Na ogół rodzaje wizyt są typowe, kilka lub kilkanaście - w jednej specjalności.
W Mydr wpisujesz typy wizyt oraz procedury, które do tej wizyty są dołączane.
 I np. do W12 mogą być w różnym czasie dołączane różne procedury.
Nazywam każdą W12 z inną procedurą różnymi nazwami - swoimi.
Lekarz wybiera typ wizyty i tam już idzie procedura czy kilka.
Do lekarza nic więcej nie należy  w tym miejscu. Do niektórych wizyt nietypowych trzeba dołączyć jakąś proc, jest miejsce na to.
Skierowaniami zajmują się rejestratorki i przypinają podczas rejestracji.
My na razie nie myślimy o e-rejestracji, nie wiem jeszcze czym to się gryzie.

Offline mlutek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 02, 2026, 14:21:11 pm »
OK, tak tez myslalem,a jakiej specjalnosci macie przychodnie. Ja kardiologia. Ciekaw jestem jak to jest wysyłane w raporcie. No to na obecnym etapie Ci nie bede zadawal pytan, chyba ze masz kardiologie, bo w innej specjalności az tak sie nie znam, wiec nie bede tworzyl pytań. Moze tylko jedno, czy do raportu dobrze sie wczytują dane ze skierowań typu Stabilne/pilne. nr umowy zlecajacej, czy tez inne. Gdzie sie zaznacza kontynuacje lub wypisanie z przychodni. Czy jak lekarz zleci badania, to do wizyty kontrolnej tworzycie skierowanie , czy przechodzi kontrolna bez, czy moze na starym skierowaniu....

Offline egol

• Ekspert
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 02, 2026, 15:07:06 pm »
Mamy neurologię. Ze skierowaniami nie ma żadnych sęków. Wszystko czego wymaga SWX, jest wczytywane automatycznie. Kontynuacja - wpisuje się najczęściej występujące- pozostaje pod opieką por.specjalist jako domyślne.
Inne są do zmiany przez lekarza, jeśli trzeba.
Do kontrolnej przypinamy skierowanie, z którym pacjent przyszedł.
A teraz minusy:
1) nie mieścimy się w medianie, musimy dodać DEG1, niestety nie ma hurtem, pojedyńczo.
2) policzyć punkty dla poszczególnych lekarzy za miesiąc - tworzę raport w xls i tam podliczam.
3) poprawa błędów w zwrotce SWX nie jest prosta, ale...

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 537
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9685 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3298 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
09061303
3200 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3099 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2215 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]