Spróbuje opisać WSZYSTKO od początku co poczyniłam w systemie szoi.
Otóż, miałam w systemie 4 pracowników. 3 pracowników nie pracuje u mnie od dawna.
1 pracownik od jakiś 3 lat, drugi ok 2.5roku a trzeci od 5miesięcy. W obecnej chwili mam 1.
Tej jednej osobie, która została musiałam w systemie szoi wprowadzić numer wykonywania zawodu, ponieważ wyszło takie zalecenie, tak uczyniłam.
Okazało się, że Pani z NFZ zadzwoniła, że nie dodałam tym 3 pozostałym osobom tych numerów, wyjasniłam że nie pracują już od dawna i dostałam informacje, że w takim razie powinnam zamknąć ich harmonogramy. Jak już pisałam(wiem, że się powtarzam) nie mam nic specjalnie do czynienia z systemem szoi. Także podejrzewam tez że dalsze kroki co do tych 3 osób poczyniłam źle.
Weszłam w system szoi,
1. Potencjał -> zasoby świadczeniodawcy-zatrudniony personel.
2. przy każdej z tych 3 osób kliknełam "rozwiąż zatrudnienie" (co zapewne było błędem) i zamknełam to na 24.05 maj(30 dni do tyłu)
3. zrobiłam to i tyle, nie wiedziałam zbyt co dalej, Pani z NFZ nie odbierała, 2 dni później weszłam z zgłoszenia do umowy i zobaczyłam powiadomienie o tych 3 pracownikach i harmonogramach, zamknełam je zgodnie z terminem 24.05
4. potem dostałam informacje w komunikatach o odrzuceniu mojego wniosku z powodu nie spełnienia terminu 30dni.
w obecnej chwili rozmawiając z Panią z NFZ, poinformowała mnie, że w takim razie muszę te osoby zatrudnić na nowo z datą 25.05.18r aby zamknąć ponownie z terminem 30dni.
dziś, ponownie rozmawiałałam z Panią z NFZ sugerując niektóre uważam cenne uwagi dot. tego, że ponowne zatrudnienie może spowodować kolizje, jeśli ten ktoś pracuje u kogoś innego, że to nie legalne itd.
Powiedziała cytuję "to niech Pani próbuje, ja tego sposobu nie znam"
Także teraz, bardzo proszę jakby ktoś był tak miły i opisał mi szczegółowo krok po kroku(jak dla idioty
)
"tu kliknij, potem to kliknij, wejdź tu, wpisz to, zatwierdź, potem zrób kolejne kroki" jak stworzyć ten wniosek, o którym tu już wyżej pisano, bo naprawdę tracę powoli siły do tego.
z góry bardzo dziękuje!