Mam prośbę. Potrzebuję pomocy.
Pomagam złożyć wniosek o zawarcie umowy ZPO. Nowy sklep medyczny. Do tej pory bez żadnego doświadczenia w ZPO.
O ile samą ofertę zrobię, to po raz pierwszy muszę to zrobić w zakresie, o którym nie mam pojęcia.
Mam fakturę od dostawcy na produkty handlowe - ceny do zapłaty dla hurtowni.
Mam też pozyskany z zaprzyjaźnionej apteki wykaz produktów już aktualny od grudnia - apteka działa w tym zakresie już dość długo.
Na aptecznej liście są produkty z ceną, która ..... i tu mam problem: ceny muszą być takie same u każdego, czy każdy realizator podaje swoje ?
Jakie zastosować kody handlowe, aby potem nie mieć problemu z rozpoznawaniem produktów porównując fakturę z listą z zestawu do NFZ ?
Wpisywać na SZOI wszystkie możliwe potencjalnie produkty z wykazu producentów ( SENI, TENA ) , czy tylko te, które będą na razie sprzedawane, a potem w razie potrzeby aktualizować zestaw wnioskiem do umowy ?
Ktoś na tym forum pisał o konieczności zdublowania produktów - inna cena dla dzieci i inna dla osób starszych - tego nie ogarniam.... , na szczęście tymczasem będą to głównie pieluchomajtki i podkłady, ale docelowo też balkoniki, wózki itp.
Za wszelkie porady i uwagi będę ogromnie zobowiązany.