collapse

Reklama

Autor Wątek: ZŁY NUMER PESEL  (Przeczytany 10931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beata Rybicka

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -3
ZŁY NUMER PESEL
« dnia: Maja 03, 2015, 19:58:32 pm »
Witam
Po wysłaniu comiesięcznej kolejki oczekujących przez SZOI w raporcie zwrotnym ukazała się informacja Błąd KOLEJKA ZAWIERA INFORMACJE O OSOBIE Z NIEPRAWIDŁOWYM NUMEREM PESEL.Porawiłam wysłałam jeszcze raz i znowu to samo.wysłałm po raz trzeci i znowu błąd.Co robić?Kolejka nadal widnieje jako niezaimportowana.Proszę o pomoc.

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
Odp: ZŁY NUMER PESEL
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2015, 20:13:22 pm »
Jaka jest data zapisania w kolejkę osoby z błędnym PESELem?

Offline Beata Rybicka

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -3
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 04, 2015, 08:22:46 am »
Data zapisania to październik 2014r

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 04, 2015, 20:29:33 pm »
Może, aby KS-PPS to łyknął to musisz utworzyć i wysłać ponownie kolejki od października 2014 r.?

Offline knrdsd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • KS-SOMED :-(((
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2015, 20:59:04 pm »
Co ma Pani na myśli pisząc że Pani poprawiła? Czy błędny PESEL na prawidłowy? Czy nadal komunikat dotyczy błędnego PESEL, czy czegoś innego? Może ten "poprawiony" PESEL jest jednak nieprawidłowy?
W ostateczności trzeba by takiego pacjenta po prostu nie wykazywać, jeśli jeden PESEL zatrzymuje całą kolejkę. Błędne PESELe się zdarzają, niestety, a z programem weryfikującym raporty człowiek nie pogada, nie przekona.

Offline Beata Rybicka

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -3
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 04, 2015, 21:15:31 pm »
Pesel pacjenta był błędny,więc poprawiłam na prawidłowy i wysłałam raport,ale znowu pokazała się ta sama informacja dotycząca tego samego pacjenta.Błąd jest poprawiony ,a raport jest odrzucany.

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2015, 21:22:15 pm »
Wg mnie należy utworzyć i wysłać do NFZ kolejki od października 2014 r., zapewne potrzebne będzie pismo z prośbą o odblokowanie takiej możliwości.

Offline knrdsd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2015, 21:32:28 pm »
Ja bym po prostu wyciął tego pacjenta z kolejki - naturalnie, pamiętając o zmniejszeniu liczby pacjentów oczekujących o 1.

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 04, 2015, 22:08:43 pm »
1. Przy kolejkach PESELowych to nie uda się.
2. Z kolejki nie może nikt zginąć - NFZ to weryfikuje.

Offline knrdsd

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 04, 2015, 23:10:36 pm »
Nikt nie może zniknąć, ale dopiero od teraz, a przez 3 miesiące kiedy nie było peselowanych kolejek, ten pacjent mógł zostać 1) przyjęty, 2) skreślony z innych powodów.
Czy w poprzednich miesiącach (paźdz-grudz) pacjent był wykazywany i łyknięty bez protestów?

Offline Beata Rybicka

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -3
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 05, 2015, 08:01:42 am »
W poprzednich miesiącach pacjent nie miał peselu wpisałam go w tym miesiącu gdyż nie chciał się exportować raport z KSPPS do SZOI .Wpisałam pesel,to teraz nie chce się zaimportować w SZOI.PESEL jest poprawny.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 05, 2015, 08:17:41 am »
Czy raport został utworzony ponownie po poprawieniu numeru PESEL?

Offline KAMI

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 05, 2015, 13:58:11 pm »
Ja mam podobny problem  :-\ ... 5 osób wpisanych w ubiegłym roku bez peseli bo nie mogłam się dodzwonić do nich a jak się zapisywali to nie było to wymagane  ... dziś raport nie zaimportował się przez te osoby właśnie... jeszcze raz na różne sposoby próbowałam ustalić pesele ale tylko jedna osoba odebrała telefon ... pozostałe osoby ze względu na brak kontaktu z nimi usunęłam z kolejki ale dalej to samo bo zdążyłam już na szoi przesłać ten pierwszy nieszczęsny raport... potem chciałam dopisać pesel w pozycji usuniętej ale tez już nie można ... i nie wiem co robić ... czy atakowac ludzi w NFZ ecie czy informatyków z programu KSPPs .... ponownie utworzony raport niczego nie zminił dalej chcą peseli pomimo, ze pacjneci usunięci  >:(

Offline drzew6

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 4
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 11, 2015, 10:34:24 am »
usuń pacjentów problemowych ale z datą kwietniową

Offline e.liber

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 12, 2015, 09:48:09 am »
Mam podobną sytuację: Osoby są wpisane do kolejki oczekujących bez peselu lub z błędnym peselem. W danych pacjenta poprawiam pesel na prawidłowy. W kolejce wyświetla się dobrze, natomiast w raporcie KLX cały czas zaczytywany jest ten stan poprzedni - sprzed poprawy. Moim zdaniem jest to błąd programu, który Kamsoft zapewne wkrótce poprawi. Można poradzić sobie z tym na dwa sposoby:
1) Rozpakować plik KLX, poprawić błędne pesele, spakować, wysłać.
2) Usunąć osobę z kolejki z powodu "błąd operatora", poprawić błędny pesel w danych pacjenta, jeszcze raz wpisać tę osobę do kolejki, pamiętając, aby wszystkie pola wypełnić tak samo (datę wpisu do kolejki, planowana datę przyjęcia....)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 460
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]