Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Mnie się udało, ale musiałem ręcznie poprawić w pliku kod miejsca, bo z pps-a generował się z numerem "2000" z przodu, a w kolcach jest bez tego. Zanim to zrobiłem, to też importowało mi tylko pacjentów. Mam nadzieję, że nie będzie przez to jakiejś kaszany. Piotr może u Ciebie też w tym tkwi sęk?
Plik KWX otwieramy za pomocą 7zip lub winrar itp (to jest zwykłe archiwum ze zmienionym rozszerzeniem) wypakowujemy plik, który siedzi w środku. Teraz trzeba go otworzyć chociażby przy pomocy zwykłego notatnika, znaleźć to, co chcemy wyedytować, a następnie zapisać. Tak zmieniony plik pakujemy do nowego archiwum, a końcówkę ZIP zmieniamy na KWX.
Co zrobić z pacjentami zapisanymi w zeszłym roku bez uzupełnionego ICD-10 ze skierowania? Nie można wyeksportować, pewnie nie dałoby się nawet zaimportować. Czy w zeszłym roku był obowiązek wpisywania ICD-10 przy zapisie do kolejki?
Czy przed importem należy stworzyć kolejkę w KOLCE czy to się zrobi automatycznie na podstawie pliku?
A czy komuś wywaliło wszystkich pacjentów z powodu nieprawidłowe dane adresowe, nieprawidłowy kod terytorialny. W pliku ks-pps wyeksportował same 00000 .
Nie uporałem się jeszcze z uzupełnieniem adresów pacjentów oczekujących, a tymczasem ci, którzy mieli terminy na początek kwietnia, zostali już przyjęci. Co z nimi zrobić? Wyeksportować, a potem w AP-KOLCE usunąć z wsteczną datą z powodu wykonania świadczenia, czy ich pominąć i nie eksportować?