A nie było tak że wtedy tylko oświadczenia się podpinały a teraz wszystkie dokumenty (decyzje itp)?
Hmmm.. nie wiem.. sprawdzę w poniedziałek jak będę analizował weryfikację lutego czy mi przyjęli tych co im podpiąłem oświadczenie
A co do innych dokumentów jeszcze to nikt mi w NFZ nie potrafił odpowiedzieć czy mogą być inne niż oświadczenie bo przecież w Zarządzeniu do POZu jest o oświadczeniu tylko mowa.. co za bajzel
Pozdrawiam
Zarządzenie Nr 3/2015/DSOZ
Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia
.....
"2a. W przypadku, gdy podstawą wpisania na listę świadczeniobiorców po dniu 31 grudnia 2014 r., jest deklaracja wyboru złożona w tym samym okresie przez osobę, dla której dane usługi Elektronicznej Weryfikacji Uprawnień Świadczeniobiorców udostępnianej przez Fundusz, w dacie złożenia deklaracji nie potwierdzają uprawnień do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, a która swoje uprawnienia do świadczeń
potwierdziła na podstawie dokumentu ubezpieczenia, o którym mowa w art. 50 ust. 1 ustawy, albo wyłącznie przez złożenie oświadczenia, o którym mowa w art. 50 ust. 6-9 ustawy, wpis taki ważny jest przez trzy okresy sprawozdawcze od daty złożenia deklaracji.
2b. W przypadku deklaracji złożonych przed dniem 1 stycznia 2015 r. przepisy ust. 2a stosuje się odpowiednio. Okres finansowania w tych przypadkach liczony jest od daty potwierdzenia przez świadczeniobiorcę uprawnień do świadczeń na podstawie dokumentu ubezpieczenia, o którym mowa w art. 50 ust. 1 ustawy, albo daty złożenia oświadczenia, o którym mowa w art. 50 ust. 6-9 ustawy.",
Ale i tak nic to nie da bo i tak jak zechcą tak nam policzą. Przecież nie mamy kopi danych ewusi z 1 dnia miesiąca oraz +- 1 dzien. Musimy wierzyć że wszystko ze strony hrabiostwa jest uczciwe