Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: gringo w Marca 26, 2015, 11:53:50 amKilka uwag, które mi się nasuwają....Po pierwsze, po jaką cho....ę rozdzielili sprawozdawczość indywidualną z badań.Kilkanaście pozycji będzie po ICD9, reszta zbiorczo. Bez sensu!Po drugie, co znaczy w przypadku DiLO, że jeżeli pacjent przyjdzie z badaniami, nie zleconymi przez lekarza POZ, to ten ma wpisywać tylko procedury badań przedmiotowych i podmiotowych? Czy to oznacza, że musi kierować pacjenta na kolejne badanie, jedno z wymaganych dla DiLO?Po ICD9 tylko dla DILO, reszta po kodach wg NFZJak pacjent przyjdzie z własnymi badaniami to nie am sensu mu robic te same - wpiszesz tylko badanie przedmiotowe (chyba że zlecicie jakies własne to te wpiszesz )
Kilka uwag, które mi się nasuwają....Po pierwsze, po jaką cho....ę rozdzielili sprawozdawczość indywidualną z badań.Kilkanaście pozycji będzie po ICD9, reszta zbiorczo. Bez sensu!Po drugie, co znaczy w przypadku DiLO, że jeżeli pacjent przyjdzie z badaniami, nie zleconymi przez lekarza POZ, to ten ma wpisywać tylko procedury badań przedmiotowych i podmiotowych? Czy to oznacza, że musi kierować pacjenta na kolejne badanie, jedno z wymaganych dla DiLO?
Jeżeli chodzi o DiLO tylko z badaniem przedmiotowym, to bez kodu badania diagnostycznego obecnie na SZOI nie przejdzie, chyba że coś się zmieni od kwietnia.
Cytat: gringo w Marca 26, 2015, 19:07:38 pmJeżeli chodzi o DiLO tylko z badaniem przedmiotowym, to bez kodu badania diagnostycznego obecnie na SZOI nie przejdzie, chyba że coś się zmieni od kwietnia.Od kilku dobrych tygodni przechodzi bo za dużo ludzi miło problem.. ;-)A te opisy w wykazie badań tłumaczą przy okazji i tą kwestię!Pozdrawiam
Badania nie mogą się powielać. Jeśli badanie FT3 zostało sprawozdane komunikatem WBX dla badań z tabeli 17 to nie może być ujęte w sprawozdaniu ZBPOZ.
Witam, czy dobrze rozumiem, że badania sprawozdawane miesięcznie do pesela uwzględniamy w raporcie zbiorczym kwartalnym ale z wartością 0? bo słyszałam, że trzeba je w ogóle usunąć z raportu i nie przejmować się, że na SZOI będzie raport niekompletny... informacja z drugiej ręki ponoć z WLKP Oddziału (sama nie mogę się dodzwonić, żeby potwierdzić)