collapse

Reklama

Autor Wątek: kspps i portal świadczeniodawcy  (Przeczytany 4447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mpw

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
kspps i portal świadczeniodawcy
« dnia: Sierpnia 10, 2014, 14:30:27 pm »
Cześć.
Jestem nowym użytkownikiem KSPPS. Fundusz, z którym mam umowę posiada Portal Świadczeniodawcy. Kupiłam licencje na KSPPS dlatego, że znajomi też go mają. Problem polega na tym, że ich NFZ ma SZOI. Z tego co się zdążyłam zorientować całkiem inaczej wygląda generowanie I fazy raportowania. i tu zaczynają się schody, z którymi sobie nie potrafię poradzić i znajomi rozkładają ręce.

Po instalacji KSPPS na laptopie z wgraną licencją od firmy która współpracuje z KAMSOFT (jest przedstawicielem na moje województwo), wgraniu umowy z nfz i wpisaniu kodu krótkiego i długiego z unikalnych danych instalacyjnych w ADMIN nie umiem poradzić sobie z dalszą pracą programu tak, żeby integracyjnie wspólpracowal z portalem. Potrzebna jest jakaś komunikacja z tych unikalnych danych instalacyjnych, żeby raport statystyczny sam wysyłał się do Portalu. Znajomi na SZOI robią to ręcznie. Serwis u firmy u której kupiłam licencję dodatkowo kosztuje. Nie chcą mi udzielić informacji przez telefon tłumacząc się tym, że trzeba im za to zapłacić.

Czy jest ktoś kto jest mi w stanie pomóc? Bo rozumiem, że po wgraniu umowy, tych kodów i prawidłowo ustawionej komunikacji jestem w stanie wpisywac pacjentów i dopiero wtedy generować bazę danych z nimi w sposób poprawny ?

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak działa tworzenie raportów statystycznych - czy działa to z automatu czy coś gdzieś się pobiera? tak samo z raportami zwrotymi - czy gdzieś się odbiera czy robi się to z automatu ? jak zrobić szablon rachunku - najpierw coś muszę wklikać na portalu a później dopiero w kspps? i jak generować rachunek - przez portal czy przy pomocy kspps ?

Wiem, że może są to proste rzeczy, ale mi znajomi którzy obsługują SZOI nie potrafią pomóc bo działa to inaczej niż w Portalu. Może są to proste rzeczy i nie musiałabym się kontaktować z serwisem i placić im dodatkowo za coś co jest proste? w końcu licencja na kspps tania nie jest i nie rozumiem dlaczego serwis i obsługa tego programu nie może być w tej cenie?

Proszę bardzo o pomoc

Offline Krzysiu

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
Odp: kspps i portal świadczeniodawcy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 11, 2014, 20:18:42 pm »
A o jakim województwie mówimy...?

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2014, 20:53:12 pm »
Musisz zalogować się do Portalu z prawami admina i tam ( na dole)
w sekcji Administracja i opcje klikasz na Pokaż więcej ...
a potem na
-> Przegląd instalacji otwartych oraz wniosków na nowe instalacje

Tam masz wykaz otwartych instalacji (jedna lub więcej) i możliwość pobrania plików
z danymi do nich (ikonka dysku po prawej stronie)
W plikach masz wszystkie dane jaki musisz uzupełnić w PPS, żeby zautomatyzować
wysyłanie (i odbieranie) plików raportów.

(Choć skoro znasz kod krótki i długi to chyba taki plik już musiałaś widzieć  .. hmmm  ???)

Raport statystyczny możesz po utworzeniu wysłać też "ręcznie" czyli zapisujesz plik raportu na dysku i wysyłasz mailem na wskazany w w/w pliku licencji adres  (u mnie np. to loader@nfz-wroclaw.pl dla rozliczeń świadczeń)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2014, 22:53:30 pm wysłana przez bart »

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2014, 21:43:09 pm »

w końcu licencja na kspps tania nie jest

:o

A mmedica jest tańsza?

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 568
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]