Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
- KSPPS nie wpisuje kodów ICD9 - jest na to jakiś sposób aby wpisywał automatycznie?
- icd9 podajemy xx.xxxx czy wystarczy xx.xx
- trochę kłopotliwe przepisywanie pacjenta przez 10 kolejnych dni roboczych na te same zabiegi - czy jest jakiś prostszy sposób?
Poprawiłem wg wskazówki, wysłałem i mam już zwrotkę że wszystko OK.
Witam Szanownych ...Niespodziewanie od 1 sierpnia będę musiał rozliczać fizjoterapię. Nie mam bladego pojęcia jak do tego podejść, zawsze miałem tylko POZ, AOS i STM. Nie ma jeszcze nawet UMX'a do pobrania i jestem w czarnej d...e. Pewnie tu znajdę trochę niezbędnych informacji, ale:1) Jaki jest kod ministerialny na fizjoterapię (w lokalu, domowe) ?2) Jak się mają kody ICD9 z ver. 5.8 z załącznika ftp://ftp.nfz-poznan.pl/nfz/pliki/REH_katalog_ICD9_2010.xls do najnowszej wersji słownika ICD9 ? Może jest nowsze opracowanie a wójek google nie chce mi o tym powiedzieć ...3) Wykupiłem już moduł na REH w KS-PPS, jakieś cenne wskazówki ? 4) Resztę pytań pewnie jak dostanę plik z umową ....Pozdro, Sławek
1) 11.8 ambu, 12.8 domowa, lekarz 11.4 lub 12.4 w domu,2) http://www.nfz.gov.pl/new/?katnr=8&dzialnr=5&artnr=3270 3) sorry nie mam