Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
witam, po marcowej aktualizacji system zwraca coraz częściej błędy w bibliotece rozliczeń, oraz w nawiązaniu połączenia z bazą na 127.0.0.1 oraz LOCALHOST.
Cytat: garbaty w Czerwca 20, 2014, 17:12:48 pmwitam, po marcowej aktualizacji system zwraca coraz częściej błędy w bibliotece rozliczeń, oraz w nawiązaniu połączenia z bazą na 127.0.0.1 oraz LOCALHOST. Nigdy takiego problemu nie miałem, ale też nigdy nie pracowałem na ppsie z bazą na tym samym windowsie.Może by spróbować wpisać do %SYSTEMROOT%\System32\drivers\etc\hosts 127.0.0.1 localhostTaki strzał, zapewne chybiony.
A gdyby tak wreszcie się to udało to potencjalnie otworzyło by to też drogę do instalacji PPSa na serwerze linuxowym bo w chwili obecnej jest to niemożliwe właśnie przez konieczność korzystania z na napisanej pod windowsa biblioteki UDF.pozdrawiam
W zasadzie powinno się już dać, bo w ostatnim ksinstalu (ora) widziałem długo obiecywaną obsługę bazy w postgresql. Jeżeli nie dodali jakichś udziwnień, to powinno elegancko chodzić :-)
Cytat: Profesor Wilczur w Czerwca 23, 2014, 10:15:57 amW zasadzie powinno się już dać, bo w ostatnim ksinstalu (ora) widziałem długo obiecywaną obsługę bazy w postgresql. Jeżeli nie dodali jakichś udziwnień, to powinno elegancko chodzić :-)ee.... zgłupiałem już całkiem... dobrze rozumiem, że Kamsoft wprowadza obsługę trzeciego rodzaju bazy danych dla PPSa pozdrawiam
[...] Po aktualizacji do 2014.01.3.1 dzieje się to ponad 15 razy dziennie! [...]