Proszę o wsparcie- problem następujący:
Poradnia X czynna w poniedziałek od 8 do 14. W poniedziałki przyjmują lekarz, pielęgniarka i inny personel- każdy w innych godzinach (pokrywają się godziny pielęgniarki i lekarza). Lekarz nie może w ten poniedziałek pracować, więc ustala się zastępcę z wtorku na ten poniedziałek, ale nie w tych samych godzinach (jest gdzie indziej wykazany) a innych, popołudniowych tj. 14-20. Proszę o podpowiedź jaki jest algorytm postępowania w takiej sytuacji w SZOI? Mam pozwalniać wszystkich (w całym tygodniu) , stworzyć nowy harmonogram tylko na jeden dzień, zatrudnić wszystkich, ustalić harmonogramy? Mam ustawić 2 harmonogramy? No bo jak ustalę 1 na dany dzień, to co będzie następnego dnia? Czytałem instrukcję SZOI ale nie rozumiem jej i nie ma w niej opisanych takich sytuacji. Jestem świeży i zastępuję osobę, która zajmowała się prowadzeniem SZOI na poziomie personelu. Zmiana (zastępstwo) jest na 1 dzień, potem wszystko wraca do stanu sprzed poniedziałku.
Np. mile widziana ścieżka postępowania dajmy na to: logowanie- potencjał-zasoby świadczeniodawcy-zatrudniony personel-wyszukuję nazwisko lekarza poniedziałkowego-zamykam mu harmonogram-... co dalej? proszę o pomoc.