collapse

Reklama

Autor Wątek: Księga Pracowni  (Przeczytany 3735 razy)

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
Księga Pracowni
« dnia: Września 21, 2013, 16:57:06 pm »
Mam pytanie bo właśnie robię instrukcję dla naszych lekarzy / pielęgniarek jak mają korzystać z wersji elektronicznej i mam mały problem :).
Jak usunąć wpis zwalniając jednocześnie nr / liczbę pojedynczą ?

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
Odp: Księga Pracowni
« Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2013, 13:47:49 pm »
Odświeżę temat :) ale dt innych ksiąg zabiegowych.

W POZ funkcjonuje osobny gabinet zabiegowy gdzie są kierowani pacjenci od lekarza na zabieg.
W AOS funkcjonuje gabinet zabiegowy w ramach poradni ( zlewy itp ), gdzie lekarz w ramach porady np zdejmuje szwy.
Staram się właśnie "rozkminić" księgi zabiegowy w poradniach ze skierowaniami ponieważ przy np naczyniowcach wychodzi że lekarz POZ kierował na zabieg zdjęcia szwów :). Jak sobie z tym poradziliście ?

Offline MK

• Kamsoft
  • Ekspert
  • Pomógł? 49
« Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2013, 14:01:22 pm »
Jeśli dobrze rozumiem, to mamy tak, że lekarz POZ kieruje. Następnie w poradni są wykonywane zabiegi. W księdze widnieje jako kierujący lekarz POZ. No a jak miało by być inaczej? Skoro POZ skierował? O ile ja to kumam, powinno być tak:
Lekarz POZ kieruje na konsultacje.
Lekarz pracowni wykonuje to skierowanie, czyli wykonuje konsultację (czy jako to tam nazwiemy), w ramach której wystawia skierowanie - być może do tej samej poradni, być może nie - na wykonanie zabiegu typu zdjęcie szwów. To skierowanie jest następnie wykonywane i ono jest podstawą wygenerowania księgi zabiegowej. I tu kierującym nie będzie już lekarz POZ ale lekarz wykonujący konsultację. Gdyby była to ta sama poradnia, można ustawić podczas generowania księgi grupę usług, wśród których nie będzie konsultacji, więc to nie załapie się do księgi.

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2013, 21:12:47 pm »
No właśnie wg. moich kierowniczek to jest śmieszne że lekarz wykonujący np zdjęcie szwów musi sobie samemu wystawić skierowanie. Podczas gdy on sam wykonywał zabieg w trybie jednego dnia i sam do siebie kieruje na zdjęcie szwów. IMO jest to poprawne ale weź tu przekonaj kierownictwo, a zwłaszcza lekarzy z tytułem dr itp, którzy zapewne by mnie wyśmiali.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 548
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]