Witajcie, mam taki mały problem, piszę tutaj ponieważ dodzwonienie się do Olsztyńskiego OW graniczy z cudem.
Otóż nigdy nie zajmowałem się kolejkami robiła to inna osoba, przez jakiś czas NFZ olewał te kolejki nie musiały być one z niczym zgodne - byle były. Teraz od czerwca tego roku bodajże okazuje się ze muszą być prowadzone skrupulatnie itp bo będa sypać karami.
Od początku miesiąca pielęgniarki walczą z tymi kolejkami i nic nie mogą zdziałać dlatego poprosiły mnie o pomoc.
Okazuje się że od początku roku źle uzupełniały rubryki odnośnie pacjentów skreślonych z listy z powodu wykonania świadczenia. Zamiast wpisywać tą liczbe w powyższą rubrykę wpisywały je w rubrykę "liczba osób skreślona z powodu wykonania świadczenia w ostatnich 6 msc" - Tak to nie są żarty
.
Poprawiłem więc wszystkie raporty kolejek na takie jakie powinny być. Ale system odrzuca kolejki z stycznia do kwietnia wyżucając komunikat że "Sprawozdanie dotyczy zbyt odległego okresu sprawozdawczego"
Bo pomimo, że już wszystko jest okej system nie importuje mi poprawionych raportów i odrzuca mi czerwcowy raport z komunikatem :
ICZBA OSÓB SKREŚLONYCH W OSTATNICH SZEŚCIU MIESIĄCACH Z POWODU WYKONANIA ŚWIADCZENIA JEST RÓŻNA OD SUMY PRZEKAZANYCH ZA OSTATNIE SZEŚĆ MIESIĘCY LICZB OSÓB SKREŚLONYCH W MIESIĄCU Z POWODU WYKONANIA ŚWIADCZENIA.
Mimo, że suma się zgadza, jeszcze większy paradoks występuje po pobraniu raportu xml za czerwiec który w programie jest okej a na szoi wyświetla taki komunikat.
Jest jakaś szansa, że moge zrobić to sam czy poprostu bez wizyty w NFZ się nie obejdzie ?