Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
to odpowiedź twierdząca na wszystkie pytania to (6/6)*5=5
(o ile dobrze rozumiem to podanie ceny oczekiwanej to 10 pkt, natomiast cena minimalna to 20 pkt.)
Poruszyłem nawet to że w poradni ginekologicznej możliwość wykonania TK lub RM w lokalizacji da więcej punktów niż posiadanie USG w gabinecie. Pani delikatnie zasugerowała że inne osoby opracowywały te kryteria .
Zauważyłem jeszcze coś i Pani się ze mną zgodziła - za personel nigdy nie otrzymamy maksymalnej liczby punktów. Nawet jeśli w jakiejś poradni nie będzie wymogu pielęgniarki czy położnej to będzie pytanie o specjalistów i I st specjalizacji. Są to dwa oddzielne pytania wykluczające się nawzajem. Ale są w tej samej wadze skalującej a więc maksymalna liczba punktów to 40.
Cytat: Paweł w Czerwca 25, 2013, 17:33:26 pm(o ile dobrze rozumiem to podanie ceny oczekiwanej to 10 pkt, natomiast cena minimalna to 20 pkt.)20 punktów dostajesz jeśli Twoja cena jest niższa niż cena minimalna. Jeśli jest większa lub równa to obliczasz według drugiego wzoru.
NFZ powinien dawać ceny oczekiwane przy konkursach ofert - tak mi powiedziała Pani z centrali.
Jedne oddziały jawnie udostępniają a u nas nigdy nie ma. Chyba, że za takie podanie należy uznać podanie planu zakupów i na podstawie kwoty z ogłoszenia samodzielne wyliczenie ceny oczekiwanej.